sâmbătă, mai 08, 2010

Oltchim, curve si piftie de grifon

Pana azi, mi-am tot propus de nenumarate ori sa ma uit si eu la un meci de handbal al fetelor de la Oltchim. N-am reusit, dar m-am uitat azi la finala Champions League cu Viborg. Romancele au supt-o. Rau. Dar nu-mi pare rau ca m-am uitat, pentru ca mi-am dat seama de cateva realitati fundamentale ale tarii in care traiesc si ale poporului de cacat care vietuieste intr-ansa.

Fetele alea au murit pe teren de zeci de ori pana acum pentru performanta de a juca finala unei competitii prestigioase, performanta pe care acum si-o revendica intreg neamul romanesc. Fetele alea si-au dat sufletul pe parchetul ala nenorocit si acum se trezeste dintr-o data o natiune intreaga sa-si asume toate succesele lor si sa faca din lacrimile si munca lor o "victorie romaneasca".

Baga-mi-as pula, aceasta NU este o victorie romaneasca. NU este nici macar o victorie olteneasca. Este o performanta a unor femei care si-au dorit sa fie cele mai bune, care s-au luptat sa fie primele, care au vrut sa construiasca ceva si sa lase ceva in urma lor. Adica niste femei in deplina antiteza cu spiritul romanesc.

Orange-ul publica in timpul partidei mesaje pe ecranele televizoarelor cu textul "Hai Oltchim! Milioane de romani sunt alaturi de voi!". Unde pula mea erau milioanele de romani acum o luna, cand fetele se bateau prin sferturile de finala? Asa au facut si cu Herta Muller, asa faceau pe vremuri cu gimnastele care se intorceau cu valize de aur de la olimpiade sau cu "generatia de aur" care murea pe iarba ca sa nu faca de cacat tara asta. Nimeni nu dadea doi bani pe ei pana cand erau la un pas de performanta. Atunci, brusc, toata romania ii sustinea si Dumnezeu era roman. Si, de cele mai multe ori, atunci pierdeau. Cred ca poporul asta e piaza-rea.

Dar tara asta merita sa fie facuta de cacat. Tara asta merita saracie, merita drumuri proaste, merita supermarketuri scumpe, merita pensii minuscule, spitale infecte cu doctori criminali, profesori indiferenti in scoli darapanate. Tara asta merita toate rahaturile de care are parte.

Pentru ca atunci cand fetele astea isi sacrificau tineretea ca sa faca performanta, romanii nu voiau sa auda decat de Becali, Simona Sensual, Mircea Badea si Oreste, Adelina dansatoarea pulii de la Ibiza, Bianca de plastic a lu' Bote partzarul care topaia in pula la printu' Cristea (ilustru fotbalist prin carciumi si discoteci), deputata supraponderala Teo Trandafir si toata gama de taraturi, imbecili, curve, cretini si ratati absoluti, adica fotbalisti, prezentatoare meteo, asistente de emisiune si vedete de plastilina.

Baga-ne-am pula, traim intr-o tara in care daca sugi pula cui trebuie, ajungi la televizor. O tara in care exista meseria de "asistenta la televizor". Voi va dati seama ca in tara asta sunt vedete niste bagaboante care pun pizda la bataie ca sa stea 3 ore pe seara pe un scaun si sa zambeasca intr-un studio in care un semianalfabet (gen Capatos) vorbeste despre nimic? Voi va dati seama ca femeile de genul asta sunt celebre, sunt admirate si invidiate de adolescente, au privilegii, li se iau interviuri astfel incat toti sa aiba sansa sa se impartaseasca de la izvorul intelepciunii lor si sunt tratate ca niste mari doamne de fel de fel de putoi mirositori de pizda?

Si asta in timp ce Adina Meirosu joaca in finala Champions League la handbal fiind insarcinata cu gemeni. BAAAA! Femeia joaca handbal si se sacrifica pe teren fiind GRAVIDA! CU GEMENI! Cine o admira si o respecta pe femeia asta? Cate adolescente vor sa fie "Adina Meirosu" cand se fac mari si cate sunt exmatriculate pentru ca danseaza in tatele goale in clasa incercand sa grabeasca pasul spre statutul de "Fata de la pagina 5"?

Si acum vin niste gaozari sa spuna ca sacrificiul Adinei este sacrificiul tuturor romanilor, ca efortul ei il reflecta pe al nostru? 20 de milioane de romani pusi cap la cap nu fac nici cat o flegma a Adinei Meirosu. Suntem o gloata amestecata de tigani, derbedei si curve care iau o pauza de la manele cat sa bage o shaorma cu de toate, care cumpara carti numai daca sunt date cadou cu un ziar, care fac un rating enorm unui serial despre o satra de tigani in timp ce fac apologia diferentei dintre romani si romii care ne fac tara de ras in Italia si Spania.

Suntem o natie de ipocriti si de labagii, indiferenti la lucrurile importante, dar complet absorbiti de barfe si curvasareala ieftina. O natie de inconstienti care, in mijlocul crizei, cheltuiesc dublu fata de alti ani pe mancare proasta si haine de cacat cu logo-ul la vedere, iar apoi se plang ca taie statul lefurile si pensiile. O turma de cretini care ar face piftie din urechi de grifon (azi la teve Viorel Gaita cred il intreba pe un handicapat ce i se pare lui mai folositor la un grifon crescut pe langa casa, iar ala a zis ca urechile, ca sa faca piftie din ele - deci da :|).

Da, sunt pe deplin constient ca peste tot in lume exista idioti si peste tot in lume societatea tinde sa se tabloidizeze. Dar, in acelasi timp, daca o sa va uitati pe niste tabloide din UK o sa vedeti ca acolo vedetele de carton nu sunt prezentate ca niste dumnezei si nu sunt linse in cur si urcate pe niste piedestale enorme ca sa aiba prostimea ce admira. Mai degraba sunt facute de cacat si aratate cu degetul pentru imbecilitatea si impostura lor. Ceea ce la noi nu se intampla niciodata.

Motiv pentru care, va anunt cu mare bucurie ca am luat decizia finala de a pleca din Romania cat de curand o sa fie convenabil. Da, o sa fiu unul dintre acei "dobitoci" care uita de unde au plecat si se pisa retrospectiv pe tara lor de cacat. Si sa mor daca o sa-mi para rau vreo secunda.