vineri, decembrie 08, 2006

Merry Christmas? I beg to differ...

Dear Santa,

Urasc sarbatorile de iarna. Urasc toata "luna cadourilor". Urasc avalansa de oameni ahtiati dupa cumparaturi care iau cu asalt hypermarketurile cu o furie nestavilita si cu o pofta obscena de a-si cheltui fiecare leu din buzunar pe fel de fel de prostii. Urasc troienele de publicitate de cacat in care diverse firme ne multumesc ca le suntem clienti si ne ureaza sarbatori fericite cand, de fapt, 9 din 10 au uitat de mult cum arata clientul lor, candva intre doua partide de sex cu nevasta clientului. Urasc oamenii fara viata care se deghizeaza in Mos Craciun si umbla pe strada sau prin centrele comerciale si urla "Ho! ho! ho!" exact ca in filmele americane proaste, promovand astfel sosete de bumbac sau tampoane. Urasc rudele care isi amintesc ca au vazut ca teve ca "Christmas is about sharing" si vin cu mana in dos la tine ca sa-ti manance carnatii si caltabosii si sarmalele si ca sa constate, inevitabil, "ce mare te-ai facut" cand de fapt tu ai 20 de ani, bei, fumezi si faci sex. Urasc oamenii care iti zambesc fals si iti ureaza Craciun Fericit! cand de fapt te urasc de moarte pentru ca n-ai vrut sa le dai o tigara sau sa copieze la un examen acum cateva luni. Urasc hype-ul americanesc care se face mai nou in jurul Craciunului si faptul ca se pierde orice semnificatie metafizica in favoarea banilor, promotiilor, ofertelor si pensionarilor fomisti deghizati in Mos Craciun. Si cel mai mult si mai mult urasc reclamele cu camioanele Coca-Cola si alea la Tuborg Christmas Brew (care, ca tot veni vorba, e un gunoi de bere).

Love,
Timmy.

P.S. Mosule, daca imi aduci un Playstation 3, sar si eu cu o bere ca baietii. Te pupic.

14 Comments:

Blogger Corina said...

Ce copil trist... ce viata trista :)

6:25 a.m.  
Anonymous Anonim said...

E chiar frumos Craciunul.In primul rand, pentru ca devine un prilej de amuzament pe seama unora precum aia pe care i-ai descris.In al doilea rand, si asta deriva din primul, pentru ca ofera posibilitatea sa faci insemnari pe blog despre cat de mult il urasti.Si, pana la urma, daca nici astea nu te mai incanta, faci abstractie de ele, si de tot spiritul de rahat al sarbatorilor, si te prefaci ca nimic nu se intampla.
Oricum, concluzia cu privire la Craciun e clara.Jesus Christ™

11:09 p.m.  
Anonymous Anonim said...

craciunul e iarna. cine se gandeste la craciun cand poate admira un tren noaptea, pe ninsoare si cu multe lumini. ei? pana apuc trenu' spre Siberia mai prind din inspiratiunea de iarna. mai amuzant ca amuzantul.

10:27 a.m.  
Blogger Woland said...

gothmog, ar fi deja al multelea an consecutiv in care ar trebui sa ma amuz de oamenii aia. it stopped being funny a while back. nu e neaparat frustrant sau enervant, dar e al naibii de anost.

9:48 p.m.  
Blogger merimeriquitecontrary said...

:) nu prea te-a tinut mosu' pe genunchi cand erai mic.

lighten up. nu-ti place, ignora.
simplu ca buna ziua. si nu vad de ce n-ar trebui sa faci cadouri de craciun oamenilor la care tii. ce conteaza gura targului?

12:20 a.m.  
Blogger Woland said...

sunt complet impotriva teoriilor gen "nu-ti place, ignora". sunt prea general acceptate ca sa fie relevante intr-un caz particular. toleranta asta exagerata e daunatoare.

si, din pacate, mosu' m-a tinut chiar prea mult pe genunchi cand eram mic. eram un mare fan al craciunului pe atunci.

1:07 a.m.  
Blogger merimeriquitecontrary said...

uhu. e un caz de preaplin. supapele sunt niste chestii utile. le recomand sincer.

si daca nu merge cu ignoratul si cu amuzamentul, ce-ti mai ramane?
o litanie?
vorba beatlesilor: a warm gun?

e infinit mai simplu sa faci cu totul altceva decat sa te plangi. sau nu?

1:42 a.m.  
Blogger Woland said...

nu ma plang. nu ma revolt. nu caut supape. i just don't like it, de ce se simte toata lumea datoare sa faca psihologie ieftina pe mine? n-am suferit traume in copilarie, n-am fost abuzat de un alcoolic deghizat in mos craciun, nu provin dintr-o familie cu probleme, n-am carente emotionale pregnante si asa mai departe.

10:22 a.m.  
Blogger merimeriquitecontrary said...

ma mere, doar n-oi fi luat in serios aia cu psihologia?

8:22 p.m.  
Blogger Woland said...

intrebarile retorice ma deruteaza intotdeauna...

8:26 p.m.  
Blogger I said...

io una ma bucur makr pt kdouri si luminitze ....cat despre atmosfera din rom....no comment (k in germ am mai fost de cristmas si nu ela fel ).....atmosfera normal k nu mai la fel k in copilarie ,una la mn pt k mi-a murit my grandpa d cca 8 ani (si nu astept condoleantze d la polite pplz:D) ...una la mn si in al2lea rand se km duce farmecul craciunului dupa ce ai aflat despre inexistenta mosului (asta pt cei kre au crezut vreodata).......eu sper barem sa nu ma transform intr-un scrooge modern,potrivnic al craciunului(protagonistul romanului"christmas carol"al lui charles dickens)

1:41 p.m.  
Blogger Woland said...

rrrright

9:12 p.m.  
Blogger merimeriquitecontrary said...

ma scuzati, n-o sa se mai intample...dar cand voi fi cu-adevarat serioasa lumea se va transforma instant intr-un strut impaiat, deci veti sti cu siguranta.pana atunci :P craciun fericit!

1:31 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Ce viata trista are il si vad ca asculta marylin manson sau shit like that!mi e mila de existenta lui de copil trist!asta e exact genu de scrooge care strica craciunu' probabil ala e ultimul film vazut de el si inncearca si el sa imite personaju!ce existenta trista si mizera

9:59 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home