vineri, iulie 14, 2006

Israel vs. LibanIeri am fost prea socat ca sa dezbat problema, asa ca revin azi. Am o stare foarte proasta de cand am aflat de interventia evreilor in Liban. Aproape ca mi-e teama.

Rezumat: miscarea terorista Hezbollah, cu cartierul general in Liban, a capturat acum ceva vreme doi soldati israelieni. Drept pentru care Israelul a declarat razboi Libanului sub pretextul ca luarea celor doi ostatici s-a facut cu stiinta si concursul guvernului de la Beirut. Bush condamna actiunile Hezbollah si sustine ca statul Israel este indreptatit sa reactioneze impotriva amenintarilor teroriste. Nu rateaza ocazia de a baga Iranul si Siria in aceeasi oala, ca doar sunt in zona. Ulterior Bush se raliaza apelului cancelarului german Angela Merkel la incercari de dezamorsare a conflictului, la negocieri si la pace. Putin insusi cere cu tarie incetarea escaladarii conflictului. Israelul a atacat si azi-dimineata sudul Beirutului.

Conflictul in zona e vechi si statornic, poate pe undeva inevitabil. Un stat fondat pe pamantul altui stat nu poate constitui decat un element de instabilitate, iar faptul ca actiunea are loc intr-un spatiu plin de nationalisti, fanatici religiosi si ultraortodocsi nu este decat o circumstanta agravanta. Din punct de vedere istoric, conflictul zonal este pe deplin justificat pentru ca Orientul Mijlociu musteste de frustrari si ranchiune acumulate de-a lungul secolelor.

Acest razboi dintre Israel si Liban are insa o componenta particulara, care pe mine, cel putin, m-a socat. De fapt de ce s-a declansat? Un evreu a pus pe un taler al balantei vietile a 2 militari israelieni iar pe celalat vietile a 15 copii libanezi si a inca 25 de adulti, toti civili. Iar acel evreu a decis ca cele doua vieti valoreaza mai mult decat celelate 40. Acest rationament patologic comporta anumite nuante de continut foarte interesante.

In primul rand, poporul evreu demonstreaza o amnezie absoluta in ce priveste istoria recenta, mai ales atunci cand aceasta amnezie le serveste intereselor. In perioada manifestarilor de comemorare a victimelor Holocaustului, care se tine anual la Yad-Vashem si peste tot in lume, evreii au grija ca tuturor sa li se remainteasca ultragiul impotriva umanitatii care a fost al patrulea Reich. In schimb, atunci cand ei insisi pun la cale un Holocaust impotriva unor "popoare vecine si prietene", se dau uitarii toate atrocitatile comise in trecut si nimeni nu mai are macar curajul de a le evoca. Unii ar spune ca exagerez, ca 40 de vieti nevinovate nu inseamna cat 6 milioane de vieti nevinovate. Eu spun ca nici un om nu are dreptul sa puna un pret sau sa confere o anumita valoare vietii unui alt om. Altfel ajungem sa vorbim ca Stalin. Cu alte cuvinte, poporul evreu se lamenteaza de suferintele lui trecute, dar n-are nici o retinere in a-i supune pe altii la aceleasi suplicii. Sigur, poate ar fi un moment bun sa disec afirmatia facuta ieri de un oficial israelian prin care justifica atacurile impotriva Libanului la modul ca "cineva trebuie sa achite nota de plata". Dar n-o s-o fac.

In al doilea rand, poporul evreu nu are o constiinta a valorii si a vietii, doar una a orgoliului si petrolului. Lasand la o parte atitudinea de popor care, doar pentru ca a suferit foarte mult la un moment dat, crede ca acum totul i se cuvine, evreii sunt o natiune mutilata moral si spiritual. Au fost multe natiuni care au suferit, de-a lungul istoriei, cel putin la fel de mult ca evreii. Populatiile din Africa, tiganii, mai multe popoare din fostul lagar comunist. Totusi nici unii nu se prevaleaza de acest lucru in relatiile internationale asa cum fac evreii. Au reusit, prin abila manipulare si talent diplomatic, sa-si scuze orice comportament deviant, chiar inuman, prin faptul ca au suferit Holocaustul si acum trebuie sa-si ia o revansa in fata lumii. Politic vorbind, bravo lor. Moral vorbind, sunt aproape de a deveni antisemit. Oricum. Interesant este faptul ca evreii nu se dau in laturi de la nimic pentru a-si satisface pretentiile, de orice natura ar fi ele. Bazandu-se pe sprijinul SUA, care vine neconditionat, din diverse motive, Israelul a devenit o tara fara scrupule si fara principii a carei politica externa se bazeaza pe amenintarea celor mai mici cu ciomagul (mai exact cu unchiu' Bush) si lingusirea celor mai mari (mai exact a unchiului Bush). Redus la esente, acesta este statul Israel. Servil fata de America, pe care o finanteaza abundent si de la care primeste in schimb sprijin militar, logistic, economic si autoritar fata de restul tarilor, pe care le considera inferioare pentru ca nu au suferit tot atat de mult. Comportamentul de eterna victima e foarte periculos.

Israelul traieste iluzia unui imperiu, fara ca macar sa fi fost vreodata o tara. Poporul evreu aspira la hegemonie in Orientul Mijlociu fara sa fi avut vreodata un petic de pamant "al lor". E ca in povestea cu Fat-Frumos care crestea intr-un an cat altii in 7. Numai ca evreii, spre deosebire de Fat-Frumos, cresc ca sa faca mai mult rau decat bine. Eu sunt ingrijorat de perspectiva unui razboi de o mai mare amploare si durata decat isi imagineaza lumea. Ma tem sa pronunt sintagma "World War 3", dar mi-a trecut prin cap. Poate dramatizez, poate ne regasim in aceleasi luni de inconstienta politica de dinaintea celui de-al doilea Razboi Mondial. Cuiva i se va dovedi ca are dreptate. Sper sa nu fiu eu.

19 Comments:

Anonymous Arhivatorul said...

Un comentariu foarte bun si corect.
Intrebarea pe care mi-o pun, ce se va intampla daca american trimit trupe, iar rusii nu vor fi de acord, o sa se nasca un nou Vietnam sau Corea. Nu vreau sa amintesc de Irak unde americani au realizat ce au vrut un razbel civil unde sa poate vinde arme pe petrol si vieti pe arme...

"Pamantul e uneori prea mic pt toti oamenii mici"

9:04 p.m.  
Anonymous Adrian Soare said...

Maestre ..pe langa faptul ca afirmatia ta : Israelul traieste iluzia unui imperiu, fara ca macar sa fi fost vreodata o tara este evident lipsita de veridicitate istorica, fara sa intru in detalii despre Tara Israelului de acum 2500 de ani cand aveau in Regele David unul din cei mai mari poeti ai antichitatii....problema se pune altfel:

Evreii intotdeauna au privit lucrurile dintr-un punct de vedere "mafiot" ca sa spun asa. Te iei de familia mea..te iei de mine. Te legi de unul de acelasi sange ca al meu : aruncam totul in lupta ca sa vezi ce inseamna sa ne provoci. Ne rapesti un soldat din neam cu mine : ti-ai pus toata armata mea pe cap.

Ideea de unitate este foarte puternica la evrei si este stiut lucrul asta.

Tu ce-ai face daca un boschetar ti-ar rapi sau agresa sora, mama, fratele? ..Te-ai aseza la negocieri cu el ?

Nu neg faptul ca motivele atacurilor din Liban sunt mai mult economice...dar avau nevoie de un pretext bun...si Hezbollah n-a facut altceva decat sa serveasca Israelului mingea la fileu

12:57 a.m.  
Blogger Woland said...

adrian, prima ta asertiune are greutate in masura in care iei de bune informatiile din Scripturi si in masura in care ti se pare just sa rapesti pamantul altora pentru a-ti construi o tara care exista in texte cu 2500 de ani in urma. La mine nu e cazul.

Cat priveste intrebarea ta, nu, nu ma asez la negocieri cu el, probabil il omor. Dar il omor pe el, nu arunc in aer, sa spunem, cartierul in care locuieste, ca sa ucid in acelasi timp 100 de nevinovati, care nu au nici o legatura cu incidentul.

11:43 a.m.  
Blogger azwazhere said...

Nu sunt de parere ca Israelul a pus in balanta vietile celor 2 soldati cu cele ale civililor omorati. Rapirea de pe pamantul statului Israel, un stat existent indiferent de trecutul sau, este un act de agresiune. Politica de toleranta zero, hotarata dupa multe atacuri teroriste este singura solutie. Libanul a esuat in incercarile de a controla Hezbollah. Oamenii s-au dezobisnuit de faptul ca intr-un razboi mor oameni, dar asa este.

Comparatia atacurilor israeliene cu Shoah este total inadecvata. Evreii au fost omorati in Al Treilea Reich pentru ca erau evrei, meschini, cum ii vezi si tu. Libanezii sunt atacati pentru ca lanseaza rachete spre Haifa si violeaza integritatea teritoriala a statului Israel. Ce masuri iti imaginezi ca puteau fi luate asa incat sa fie prinsi numai responsabilii? Propune o alternativa! Fara, comentariul ramane o rememorare a discursului national-socialist sau legionar.

Poate mai putin soc si mai putina frica, mai multa informare si o apa de roze care sa acopere izul de dreapta a rezumatului ar ajuta, daca tot de la evreul manipulator plecam.

Omitand greselile de intelegere a istoriei, printre cele mai mici e Al TREILEA Reich si exista o diferenta intre evrei si israelieni.

1:10 a.m.  
Blogger azwazhere said...

Scuze, acuma am vazut numaru 24. Daca esti un genialer Dilletant nu mai am ce comenta.

1:15 a.m.  
Blogger Woland said...

fii tu filosemit si plange-le de mila. eu prefer sa fiu echidistant.

11:55 a.m.  
Blogger azwazhere said...

"filosemit" si tot ce ai scris dovedeste tocmai lipsa de echidistanta. In cel mai bun caz iti bagi capul in nisip si ti se pare ca trebuie sacrificat orice pentru pace, in cel mai rau caz esti antisemit. Defapt asta e problema, legi conflictul asta de poporul evreu in sine. Pe aceeasi linie romanii sunt hoti, bulgarii au ceafa groasa si americanii sunt prosti. Cam ingusta perspectiva.

8:07 p.m.  
Blogger Woland said...

filosemit inseamna sa-i iubesti, asa cum antisemit inseamna sa-i urasti. eu nu fac nici una, eu inregistrez FAPTE. FAPT este ca au ucis zeci de civili pentru a razbuna 2 vieti. FAPT este ca au bombardat zone civile si convoaie de refugiati, spun ei "din greseala". FAPT este ca duc o cruciada cu victime nevinovate de ambele parti in numele unui ideal de "pace si echilibru si antiterorism" atat de greu de definit. FAPT este ca nimeni nu se agita pentru macar o clipa sa judece motivele asa-zisilor teroristi din zona, dar toti se grabesc sa le dea cu bomba-n cap. FAPT este ca unii oameni, in general, si poporul evreu (liderii lui, cu concursul maselor populare care i-au votat), in special, pun preturi pe vieti omenesti. FAPT este ca in virtutea luptei antiterorism sunt destramate familii, sunt distruse camine, sunt nenorocite vieti. eu am profitat de acest prilej ca sa ma intreb daca merita. abnegatia cu care sustii cauza evreilor, pe langa faptul ca e demna de o cauza mai buna, ma duce la doua concluzii:
1 - esti evreu sau, cel putin, filosemit, precum am afirmat mai sus.
2 - nu merita.

9:03 p.m.  
Blogger azwazhere said...

nu era nevoie de explicatie la "filosemit", era un citat. toate afirmatiile defapt nu sunt fapte, ci aprecieri personale a evenimetelor si concluzia ta este absolut irelevanta.

9:44 p.m.  
Blogger Woland said...

ummm...pardon. sunt fapte. as pofti sa-mi arati care dintre respectivele afirmatii nu sunt adevarate.

cat despre concluzie, o fi irelevanta pentru ca e personala si subiectiva, dar ramane. nu universal valabila, dar valabila pentru mine.

9:59 p.m.  
Anonymous Rubby-Roy said...

Dacă te iei după ce spune presa română care le plânge de milă celor din hisbollah e normal să ai oarece revoltă pe israel. Dar nu stă treaba chiar aşa cum e expusă aici.
Da , e adevărat că mor civili libanezi aşa cum e adevărat că mor civili din israel.
Nu israel a început conflictul , ci libanezii care nu au vrut să înnapoieze ostatici.
Cei 40 de libanezi sau câţi zici tu ..din israel. NU AU FOST RĂPIŢI. Şi nu erau nişte săraci inofensivi.Doar nu crezi că dacă ai fi fost în zonă şi nu ai fi făcut nimic te-ar fi băgat cineva la pârnaie.
Israelul are orgoliu. În 50 de ani au construit un stat de la 0 . Au făcut din deşert un stat foarte bine organizat. Unul din cele mai bine organizate. De asta e majoritatea lumii împotriva lor. Pentru că ceea ce a reuşit Israel în puţinul timp, celelalte ţări din jurul lor nu au reuşit să construiască de cât timp sunt acolo... Israelul e unul din cele mai civilizate state. Putem spune asta despre statele arabe din jur?

Nu e frumos să ne luam de cine apucăm doar pentru că e mai bun ca noi.

Şi..continuând ideea cu războiul actual... Israel a anunţat că nu vor opri focul asupra Libanului. Şi pe bună dreptate! Tu ai opri focul în faţa unora care îţi doresc moartea cu orice preţ şi aşteaptă puţin timp de răgaz ca să işi construiască un plan împotriva ta?

În plus, ce motiv ar avea deţinătoarea celor mai sofisticate tehnologii de război să oprească focul asupra unor primitivi care aruncă cu pietre din orgoliu?

Aş mai fi scris dar mi-e somn şi vreau să mai şi dorm...

Şi nu..nu pari chiar echidistant...

2:16 a.m.  
Blogger Nanu said...

> Am o stare foarte proasta de
> cand am aflat de interventia
> evreilor in Liban. Aproape ca mi-> e teama.

Faptul ca vorbesti de Evrei vs Liban in loc de Israel vs Liban arata dovedeste ca esti antisemit. pe de o parte majoritatea poporului evreu se afla in diaspora, nici de cum in Israel. Pe de alta in Israel 20% din populatie sint minoritati, o parte arabi , o parte servind in armata.

In rest pare ca esti nedocumentat si nu cunosti istoria conflictului.

Israelul nu a trebuit sa declare razboi deoarece nici o data nu a fost pace intre Israel si Liban ci doar armistitii de incetare a focului.

> Un stat fondat pe pamantul altui
> stat nu poate constitui...

Nu cunosti istoria. Bunicii mei pe cind erau in Ro si alti evrei in diaspora, cu mult inainte de infiintarea statului Israel, au donat bani ptr rascumpararea paminturilor in mod legal. Regiuni au fost rascumparate de la populatia locala in mod legal in timpul Imperiului Otoman si mai tirziu in timpul mandatului britanic. In 1947 la ONU s-a primit o rezolutie prin care in regiune vor fi infiintate pe teritoriul cunoscut de englezi ca Palestine, 2 state, unul arab iar altul evreiesc. Cel evreiesc trebuia sa fie doar pe teritoriile cumparate in mod legal de evrei. Evreii au acceptat cu toate ca nu era favorabil, arabii s-au opus (de atunci se cam opun la tot).
Cind Israelul si-a declarat independenta in 1948 (pe baza rezolutiei ONU), armatele a celor 5 state arabe vecine au invadat teritoriul incercind sa distruga noul stat infiintat. Analizind invazia armatelor arabe se ajunge la concluzia ca ele s-au intrecut intre ele sa ocupe cit mai mult spatiu ca sa si-l ataseze in detrimentul celorlalte si bineinteles a populatiei arabe locale.
Restul e istorie...pina in ultimele zile.


> ... poporul evreu nu are o
> constiinta a valorii si a vietii,

Te cam contrazici ca pe de alta parte vorbesti de Holocaustul in care au pierit 6 milioane evrei.

Vorbesti de popoare care au suferit? Aminte inca un popor, in afara de evrei, a carui exterminare a fost planuita in mod sistematic?

> Israelul traieste iluzia unui
> imperiu, fara ca macar sa fi
> fost vreodata o tara.

Pare ca nu esti roman crestin, altfel nu se explica cum de nu cunosti Boblia in care e amintit regatul ebreiesc sub regele Shaul, David, Solomon Inteleptul si altii.

Nici primul si nici al doilea razboi mondial nu a inceput din cauza Israelului, poate inca nu ai aflat, Israelul a aparut pe lume dupa WWII.

Iar depsre "incidentul" care a declansat noile ostilitati intre Israel si Liban:

Am impresia ca ne invinuiesti pe noi (israelienii) ca suntem cei care cautam nod in papura doar ca sa varsam ceva din singele copiilor, sotilor, tatilor si familiilor noastre in general.

"Incidentul" a inceput cu bombardarea asezarilor civile israeliene de-a lungul granitei cu Libanul de catre Hezbollah, ca o diversiune care sa permita rapirea soldatilor. Asa ca nu e vorba de o simpla actiune militara contra altei armate, ci de un atac , ca multe altele in anii trecuti in general si in ultimele luni in special, contra asezarilor civile.

Gresesc cei ce numesc soldatii rapiti "prizonieri de razboi". Hezbollah, nu e o armata oficiala a unui stat independent recunoscut de celelate state. El e o militie aflata pe teritorilul unui stat independent (Libanul) existind si actionind contrar rezolutiei ONU 1559. Hezbollah e o organizatie terorista care a efectuat si pare ca v-a continua sa efectueze actiuni teroriste in toata lumea, sustinuta din toate punctele de vedere doar de Iran si Siria, dar, conflict de granite avem doar cu Siria care pastreaza linistea de-a lungul liniei de incetare a focului cu noi.

Cu cine sa negociem? Cu o organizatie terorista? Adevarat ca in trecut am negociat, indirect, multii din noi crezind ca a fost o greseala …pofta lor a crescut si ei continua sa rapeasca soldati si civili ca sa ne santazeze. Inteleg ca ai fi preferat sa nu atacam Libanul ci Hezbollah, dar dupa cum am scris ei nu sint stat, nu isi au propriul teritoriu. Pe de o parte, partea “militara” a lor e parazitara in Liban, pe de alta sunt partid politic cu reprezentanti in parlamentul si guvernul Lebanonez..
De ce sa negociem? Ca sa eliberam teroristi judecati in mod legal? Cei detinuti la noi sint teroristii (o parte femei si copii) care au produs mii de victime intre civilii si copii nostri, sau care erau in drum spre locurile publice cu intentia sa se sinucida, explodind in mijlocul populatiei, omorind cit mai multi civili si copii?

Soldatii libanezi nu ar fi fost atinsi daca nu ar fi cooperat cu organizatia terorista Hezbollah, fapt care inculpa si guvernul Lebanonez de complicitate cu organizatia terorista Hezbollah. Si la noi au murit oameni, si spre parerea noastra de rau pare ca vor mai muri si in viitor civili si copii, ucisi de teroristii din Hezbollah si alte organizatii teroriste. Singura explicatie logica pentru faptul ca in Liban mor civili si copii e ca teroristii se ascund in spatele populatiei de acolo. Timp de ani de zile Hezbollah a ajutat civilii din Liban sa-si construiasca case cu conditia ca o camera sau subsolul, sa foloseasca ca depozit de arme si munitii sau ascunzatoare de unde pot fi lansate Katiuse. Un civil care se joaca cu focul trebuie sa ia in consideratie ca se poate frige. Cine adaposteste terorsti sau depozitele lor e complice.

Libanul e stat independent si suveran, din cauza asta e responsabil de ori si ce se petrece pe teritoriul lui sau de pe teritoriul lui. Libanul adaposteste organizatia terorista Hezbollah, le permite sa controleze regiuni enorme din suprafata Libanului si sa ne atace, asa ca e responsabil de atacurile Hezbollah contra nostra. Libanul nu are, cel putin in ultimii 6 ani, nici o pretentie de nici un fel de la noi. De fapt singurii care impiedica semnarea unui acord de pace cu noi, asa cum e intre noi si Egipt si Iordania, e organizatia terorista Hezbollah.

Daca Libanului nu ii pasa ca parazitii de pe teritoriul lor dauneaza propriilor lor cetateni si pericliteaza sanatatea pe teritoriile vecinilor, sa nu se mire nimeni cind vecinii incearca exterminarea prazitilor, din grija ptr propriile familii.

Nanu

2:01 p.m.  
Blogger Woland said...

din toata gargara, am ramas cu 2 idei:
1 - tiganii au impartit Holocaustul organizat de nazisti cu evreii. au fost sistematic prigoniti si, apoi, eliminati de regimul hitlerist. doar ca ei nu fac atat caz de asta. asta ca tot voiai exemple.
2 - nu spun ca membrii Hezbollah nu trebuie eliminati, chit ca se afla pe teritoriul altei tari decat Israelul. spun ca Israelul a omorat civili libanezi nevinovati si neimplicati in acest conflict.

P.S. am spus-o si mai sus, Biblia nu este cea mai de incredere sursa de informatii cat priveste istoria sau legitimitatea statului Israel. in plus, cartea sfanta a evreilor, asa cum sunt sigur ca stii, nu este Biblia ;)

9:02 p.m.  
Blogger Mihai Turcu said...

Statul Israel e o creatie artificiala.
Existenta nu i se datoreaza faptului ca David si Solomon joaca roluri mari in Biblie sau minunilor lui Moise, ce i-ar conferi un asa zis "drept natural" de a exista, ci ambitiei lui Herzl si a celor care au crezut in ideile lui. Bravo lor.

Pe de alta parte, nimeni n-a zis ca in lumea asta toate lucrurile trebuie sa fie "naturale".

Si in final, nu stiu ce de este asa de "morally depressing" ceea ce se intampla in Liban. Un stat a fost victima unei agresiuni venind de pe teritoriul unui alt stat si a actionat in consecinta. End of story. Cat despre victimele colaterale, cum a spus si cineva mai sus, "a la guerre comme a la guerre".

4:03 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Enjoyed a lot!
» »

6:08 a.m.  
Anonymous Bogdan said...

Eu cred ca toata problema din liban ar trebui pusa altfel.

Libanul, contrar ONU, Israel, SUA si a altora, a tolerat prezenta hezbolah atata vreme pe teritoriul sau, si mai mult, are si in politica infiltrata aceasta organizatie. Sunt sigur ca in atatia ani de cand tot auzim de hezbolah daca era o solutie pasnica vedeam cu totii..

in schimb din cauza la oameni cu vise de pace, dar doar de pace pe moment si nu pe termeni lung, si din cauza ONU care nu poate decat sa negocieze la nesfarsit s-a ajuns la o situatie jenanta zic eu , in care o organizatie care zice clar si tare ca vrea sa distruga israelul este tolerata. Eu inteneg ca mor oameni nevinovati in liban, dar si Signiora si restu sefilor din liban trebuia sa isi dea seama demult ca daca stau cu mainil in san si lasa hezbolah sa-si faca de cap o sa se ajunga la asta...

sa fim seriosi... oameni nevinovati mor de ani de zile pe acolo, si mi se pare absurd sa ne gandim numai la saracii de libanezi care stau si se uita cum hezbolah face planuri sa rada israel de pe fatza pamantului...

Cu comentariile tale clar nu ai fost echidistant... dar nu aia m-a deranjat, ci faptul ca victimele de moment conteaza mai mult pt tine si altii ce-au comentat decat victimele ce-o sa fie pe termen lung daca lasam hezbolah si alte organizatii sa faca planuri , atentate si alte lucruri de genul.

Sincer, cred ca era si cazul ca cineva sa actioneze hotarat intr-o privinta politica in lumea asta... iranul o sa-si faca cate rachete are chef, coreea de nord poate face bombe linistita, noi o sa sam toti flexati cu gandul ca nu se bate nimeni acolo si ca NATO si SUA o sa stea cu ei la negocieri si la sanciuni... asa ar fi trebuit sa stam sa ne uitam si la hezbolah ?

6:16 p.m.  
Anonymous coconut said...

Ce-mi plac astia care isi fac si ei o pagina si se cred deja buricul pamantului. Comportament si gandire tipica "Dorel", dar ce sa-i faci e greu sa citesti putin inainte cateva date, sa vezi si tu cum s-a format statul Israelian, Libanez si Palestinian. E mult mai usor sa crezi ca le sti pe toate daca ai participat la o mica barfa cu vecinele intr-o pauza de gatit. Ti-ai format o idee fixa si vad ca nici un argument nu te face sa stai putin pe ganduri, vorba proverbului "prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul". Oricum nu ai sa convingi pe nimeni doar pe cei lipsiti de cel mai mic dram de inteligenta.

3:59 p.m.  
Anonymous semak said...

Fratiilor stati putin ca va cam dati cap in cap,unde scrie in biblie ca Israelu era o tara?si ce tot o dati cu David si Solomon,va intreb in istorie scrie de ei?cred in dumnezeu dar nu cred in biblie,intre ea si legendele olimpului nu este nici o diferenta.in biblie scrie ca Moise o fost prim-ministru al egiptenilor,in istoria egiptului de ce nu apare asa ceva?dece toata biblia se contrazice cu istoria?adevaru este ca lumea acuam este condusa de evrei,apropo de al 2_lea Razboi Mondial,pentru buna informare a inceput din cauza ca Hitler dorea sa cucereasca tot si starpirea raselor inafara de cea caucaziana,deci nu numa pe evrei,si pe homosexuali,dar cu evrei avea ceva mai mult,se spune ca el avea ceva radacini evresti,nu bag mana in foc,voi i compatimiti pe ei pentru ca au fost exterminati de-a lungu timpului,dar noi de-a lungu timpuli?am fost unu dintre cele mai cotropite popoare din lume!!!efectiv asta nu nea lasat sa ne dezvoltam de loc,in al2-lea razboi am fost printre tarile cu cele mai multe pierderi de persoane,cu datori enorme 300.000.000 de$,dar asta se pare ca se uita la fel cum multe popoare au uitat ca si datorita nou razboil a fost pierdut de Hitler deorece am intors armele impotriva lor,evrei lual lecti de comportament in socetate si bunici nostri lau lecti de sapat pamanturile,si dupa toate astea mai vine si vreo cativa zeci de ani de comunism,unde am fost ca niste negri pe plantatie,zeci de mii de oameni au murit la canal,lasati pe alti uitativa si la noi,nu sunt rasist,dar la fel ca si la tigani actiunile pe care ei le fac te imping sa i privesti cu alti ochi,ori cum vor deranja pe multi asta,dar este punctu meu de vedere,nu va lasati manipulati,vam pupat vam salutat

2:37 a.m.  
Anonymous Anonim said...

ganditiva la formarea statului evreu!!la fel cum doi vecini au unu 2 hectare de pamant si altu 2 hectare si vine un al treilea vecin care vrea si el ceva,si atunci primu vecin se hotaraste sa ia de la al doilea un hectar sa il dea la al treilea,nu cred ca ma intelegeti,dar na,cam asa o facut S.U.A(celebra)cu evrei,pai sincer cum sa nu iti protejezi veniturile,ciudat

2:45 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home