duminică, iunie 04, 2006

Gay

Nu sunt gay. Nu sunt un mare iubitor de gay, nu mi-as taia o mana ca sa le fie lor mai bine. Dar sunt tolerant. Ii accept, dar nu asa cum accepti o ciudatenie de la un balci, Carnivale-style, pentru ca te amuza sau iti da un subiect de conversatie. Ii accept ca pe niste oameni oarecare. Ma deranjeaza profunda cand au tendinte exhibitioniste sau cand vor sa faca prozeliti. Imi starnesc reactii emotionale, empatizez cu ei atunci cand demonstreaza cum societatea noastra cvasi-medievala ii discrimineaza, ii batjocoreste, ii ostracizeaza. Imi sunt indiferenti la modul ca nu vreau sa ma apropii prea mult de comunitatea lor, dar imi e rusine de lumea in care traiesc atunci cand ei patesc ce au patit ieri.

Mai intai manifestarea anti-gay. Imbecila pentru ca homosexualii si lesbienele nu au marsaluit impotriva heterosexualilor, dar ma rog. O mana de babe fericite ca au ocazia sa arate ca n-au murit, aproape excitate de ideea ca mai reprezinta ceva in societatea asta si care, daca le-ai fi solicitat, ar fi iesit sa protesteze si impotriva a free download (ca suna ciudat si oricum n-au habar ce presupune nici una nici cealalta). Doua maini de derbedei dornici de bataie si care-si fac un crez din orice poate duce la asta (ar sari sa umfle ochii si Asociatiei Filatelistilor daca astora le-ar da prin cap sa faca mars si sa ceara ceva,orice). Trei maini jumate de homosexuali aflati in faza de negare, speriati ca au avut un vis umed cu Hulk Hogan si vrand sa-si demonstreze cu orice pret ca n-au astfel de chemari. Ghinion,aveti! Cateva virgine timorate de-un tata autoritar, imbracate ca-n epoca victoriana, care iau parada asta ca pe un afront personal, disperate dupa o bucata de..."d-aia" care intarzie nepermis de mult sa apara. Cica militau pentru valorile familiei traditionale, de parca homosexualii le-au confiscat lor dreptul de a perpetua specia si de a-si gasi un sot betiv, violent si misogin (adica traditional). Un grup de ultraortodocsi redusi mintal, un grup de neolegionari primitivi, sute de persoane care ii injurau pe gay cu o abnegatie si un simt civic de ziceai ca vin direct de pe baricadele de la Inter.

Apoi, bataia de la Unirea. Gasti de baieti de cartier cu doua clase mai mult ca trenul, mari amatori de bataie, droguri, alcool si lapidari. Genul care iti dau in cap in scara blocului pentru un telefon mobil sau care rup scaune de pe stadioane. Genul pe care i-as praji fara nici o retinere mai inainte de a misca un fir de par din capul unui gay. Oameni fara trecut si fara viitor, fara educatie, fara scoala, fara perspectiva unei cariere si fara vreo preocupare. Viitori puscariasi. Ei, insa, acesti indivizi, tineau lectii de morala, doctrina crestina si axiologie in Piata Unirii. Ei erau cei chemati sa judece ce se incadreaza in societatea contemporana si ce nu, ce corespunde valorilor romanilor si ce nu, ce ofenseaza institutiile fundamentale ale micului nostru univers mioritic si ce nu. Ei au avut, timp de o seara, painea si cutitul. De ce? Pentru ca au putut. Insa tot ce i-a dus capul sa faca a fost sa arunce cu pietre. in gay, in jandarmi, in toata lumea. Ani de frustrari au rabufnit intr-o singura seara. Argumentul pumnului e argumentul prostului, iar eu inca n-am vazut nici un anti-gay sa-si sustina coerent si articulat punctul de vedere.

Nu in ultimul rand, grotescul Gigi Becali. Singura mea problema cu aceasta parada este ca, prin intermediul ei, un personaj ca Gigi Becali a capatat un gir moral din partea Bisericii Ortodoxe Romane. Mai exact, aceasta parada gay si contraponderea ei, parada anti-gay au oferit prilejul grotescului personaj Gigi Becali sa iasa la rampa cu crucea in mana, sa ameninte, sa injure, sa promita referendumuri etc. dramatizand o falsa problema cu o indarjire demna de o cauza mai buna. Constipata Biserica Ortodoxa Romana, care face din anacronismul ei un stindard si un soi de garantie a moralitatii prelatilor, n-a ratat ocazia de a iesi din nou in fata pe post de ultim bastion al moralitatii si credintei in tara si unic protector al valorilor arhaice romanesti. Cacat. In momentul cand cele doua forte s-au unit, respectiv Becali si BOR, intr-o tara in care 80% din populatie crede cu tarie in Biserica (atentie, nu in Dumnezeu, ci in Biserica...eh, asta deja e alta discutie) atunci una a capatat girul celeilalte. Si daca in ceea ce priveste BOR, nu stiu ce avantaje ar putea avea de pe urma asocierii imaginii acestei institutii cu imaginea ciobanului Becali, in schimb Becali are numai de castigat daca Biserica il aproba, il sustine si ii confera o autoritate, o greutate in ochii cetatenilor. Toata mascarada asta imi provoaca stari de voma. Uite gay-ul, nu e gay-ul, dar hai sa ne mai imprietenim ca vin alegerile si poate prindem Parlamentul. Daca BOR, printr-un reprezentant al ei, oricare ar fi el, ajunge sa primeasca la sanul ei in chip de mare credincios si protector al valorilor si spiritualitatii pe Gigi Becali, care nu stie altceva decat sa incite constant la violenta, care e de o intoleranta si o obtuzitate vecine cu nebunia, care, la urma urmei, a furat de a rupt, a facut evaziune, a mituit, a amenintat, a batut, a mintit cu nerusinare etc. atunci chiar ca avem tara pe care o meritam, ba inca nu e indeajuns de rau. De ce? Pentru ca 80% dintre noi cred intr-o asemenea institutie si asteapta de la ea o salvare si un viitor.

Ca o concluzie, e infect sa fii gay in Romania medievala de astazi. E infect sa trebuiasca sa privesti in ochi numai oameni frustrati, constipati si complexati, caci se pare ca majoritatea covarsitoare a populatiei Romaniei din astfel de oameni e compusa. E infect sa reprezinti o problema enorma a tarii, care subit uita de rata somajului, deficitul bugetar, valul masiv de emigrari, steguletele rosii ale integrarii, sistemul educational si de sanatate, imbatranirea si scaderea constanta a populatiei tarii, privatizarile frauduloase, devalizarile de banci, spagile de milioane de dolari pe care le-a luat Nastase, marii corupti care ies din puscarie (de exemplu Marian Iancu) E infect sa ti se spuna ca nu ai voie sa cresti un copil daca esti gay atunci cand vezi cum unii pusti cresc in familii asa-zis normale, cu o mama alcoolica si un tata violent, care ii bat, ii abuzeaza sexual sau mai stiu eu ce. E infect sa vezi cum peste tot in lumea unde oamenii sunt mai toleranti gay-ii sunt acceptati si duc o viata normala in sanul comunitatii lor iar aici sunt priviti ca oameni bolnavi psihic, potentiali criminali sau pedofili (da, asta e chiar tare, am auzit-o la cineva - gay-ii de azi sunt pedofilii de maine).

Dar cel mai infect e ca multa lume destupata la cap vede toate astea, le intelege si totusi le uita sau prefera sa le ignore.

15 Comments:

Anonymous Anonim said...

AM PULA MARE!

9:01 p.m.  
Anonymous Anonim said...

In primul rand nu inteleg de ce toata lumea spune "gay" si nu homosexual ... sa nu uitam ca suntem inca in Romania...

Eu nu accept homosexualitatea dar ii ignor pe homosexuali ... Motivul principal ptr care ii ignor este acela ca ii consider niste oameni cu probleme (hadicapati ar fi un cuvant putin prea dur) ; nu ii accept ptr ca sunt niste anormalitati ale naturii.

Eu nu inteleg manifestatiile astea , ce doresc sa obtina??? Sa se casatoresca legal??? daca nu pot aici se pot duce in tari care oficiaza asa ceva...mai mult nu vad ce ar dori!!! Eu unul le-as da acest drept...dar mai mult ce????
Acest circ care are loc de vreo luna si ceva prin media..cu tot felul de povesti de dragoste ... ma scarbeste ... parca se promoveaza homosexualitatea ...ma simt deparca ar trebuii sa imi fac si eu niste prieteni "gay" ptr a fi in trend ...

Au aparut la intervat niste papusei care erau tare suparati ca in tarile civilizate se acepta homoseualitatea si acolo nu exista discriminare sexuala .... oare???? Nu stiu prea multe tari care accepta chiar asa homosexualitea ... chiar si in tarile in care casatoriile intre persoanele de acelasi sex sunt legale , exista destule tensiuni.

La Nasu era d-nul Pruteanu care isi suntinea parerea impotriva manifestarilor cansiderand ca acestea sunt mai mult niste manifestari ale sexualitatii homosexuale si mai putin o manifestare sociala ... de data asta ii dau dreptate ... Nu ma sint o persoana

Norocul nostru ca in tara asta nu aveam probleme decat cu ungurii care vor tara in tara noastra , tigani care se de reproduc ca iepuri si traiesc pe spatele nostru , parlamentarii care ne fura ,, asta ne mai trebuia un grup de oameni sa ni se laude ca sunt homohexuali si ca nu este nimic rau cu ei....

In curand vom avea desene animate cu teme homosexuale ptr copii ???

Chestia cu aprobarea homosexualitati este o prostie...este ca si cum am zice ca sida exista dar nu se ia ......

A fost o faza la o gradina zoologica in care exista un cuplu de pinguini homosexuli (ingrijitori si-au dat seama de acest lucru dupa ce au vazut ca nu apar oua, sexul la pinguini este greu de determinat) .Dupa ce s-a descoperit acest lucru s-a adus o femela ..la care organizatie care sustine drepturile homosexualilor s-a autosesizat si a depus o plangere impotriva gradinii zoologige pe motivul ca nu respecta drepturile pinguinilor de a-si manifesta orientarea sexuala :)))) ...( ce oameni normali ar face asa ceva???)

Nu ii sustin pe baietasii aia care s-au dus la bataie ... dar cred ca s-au simtit putin atacati atata timp cat ei ei toata viatza au crezut ca este normal sa fii priten atat cu o fata cat si cu un baiat dar iubit doar cu o fata.:) ... Parerea mea .....

In ceea ce priveste biserica ( in mod special cea ortodoxa)...nu cred ca va fi de acord deceniul asta cu asa ceva ... ptr ca nu cred ca expresia 'iubeste-ti aproapele " implica si genul asta de iubire .

Sfatul meu este ca toti cei normali sa ii tolereze "gay" pana sar calul ,iar cand o fac sa apeleze la Gigi .:)

Acest eveniment sunt sigur ca nu este ultimul ...deaceea recomand sa se pastreze calmul ...dar indiferenta nu aduce nimic bun ..


signed Memmo

10:56 p.m.  
Blogger Woland said...

sa te simti lezat in amorul propriu nu e o scuza sa pui mana pe ciomag. Pruteanu e compromis ca formator de opinie inca de cand se tiganea tot la Nasul cu Dan Bursuc si Vali Vijelie. homosexualii, oricum ai da-o, sunt platitori de taxe si mi se pare normal sa se bucure de aceleasi drepturi ca si heterosexualii. iar daca pentru cuplurile hetero exista avantaje gen credite mai avantajoase pentru familii, pensie de urmas pentru sotul supravietuitor, drepturi la succesiune etc. etc., nu vad de ce nu s-ar bucura si cuplurile de homosexuali de aceste avantaje.

apropo, Memmo, daca ai blog, fa-mi reclama ;)

5:54 p.m.  
Blogger monsoux said...

Woland, iti fac eu reclama, daca vrei, caci imi place cum gandesti.

Memmo, singura diferenta dintre tine si baietzii de la noua dreapta este ca, probabil, tie iti este lene sa iesi in strada la bataie. In rest, ignoranta ta este o crusta subtire sub care mocneste intoleranta. Personal, dupa cele ce le-ai spus, mi se pare ca esti la fel de periculos si respingator ca exaltatii aia care aruncau cu oua si pietre in manifestanti. La aceasta ora imi lipseste energia de a te combate cu argumente.

1:12 a.m.  
Blogger Lulu said...

relax, nu cred ca l-ar convinge vreun argument :-)

1:15 p.m.  
Blogger Woland said...

Monsoux, mersi pentru aprecieri. ne mai citim.

3:28 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Situatia e intr-adevar trista. Eu si colegii mei lucram la un studiu sociologic care va fi publicat prin septembrie, studiu care include si un capitol al diversitatii. Rromii, maghiarii si homosexualii ar trebui sa dispara de pe suprafata pamantului, cam asta e parerea unanima pana acum, fie ca e vorba de Cluj, Iasi, Sibiu, Zimnicea, Barlad sau Bucuresti, orase in care am efectuat o serie de focus-group-uri pana acum. Dupa fiecare intalnire cu acesti tineri cu varste intre 15-25 ani, ma deprim. La naiba, ce aveti cu minoritatile?

12:51 p.m.  
Blogger arancia said...

www.cine-merge-in-rai.blogspot.com

11:56 p.m.  
Blogger arancia said...

www.cine-merge-in-rai.blogspot.com

11:56 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

2:31 a.m.  
Anonymous Anonim said...

sh'adica, memmo, intii zici ca homosexualii sint "anormalitati ale naturii", si-apoi, in acelasi comentariu, zici de pinguinii homosexuali? mai domnu', tu ai studiat un pic de logica la scoala?

12:49 p.m.  
Blogger ho said...

Ia arunca o privire acilisea:)

www.gaygeneration.blogspot.com

aici chiar poti vedea intr-un mod amuzant si inedit ce e aia gay si cum e sa fii nascut cu acest stil de viata.

Din Romania, tara lui Decebal si Traian, salutari!

Razvan

4:11 p.m.  
Blogger Yoli said...

2 greseli au facut :
1) parada gay - pentru nu folosesti aceeasi metoda ca in tarille unde homosexualitatea este tolerata cat de cat.
2) faptul ca au preferat sa faca o parada pentru a arata de fapt cat de diferiti sunt ei fata de heterosexuali in loc sa mizeze pe ceea ce avem toti in comun: legile,Constitutia, drepturile si libertatile tutuoror indivizilor.

ca in orice relatie, avem un cuplu. mare iubire. vor casatorie. de ex. daca stau toata viata impreuna doar ca iubiti, iar unul dintre ei moare, legal nu ii va reveni celuilat nimic din bunurile partenerului. ceea ce in cazul unei relatii heterosexuale consfintita prin casatorie nu s-ar pune problema.

so.. folosesc argumentele gresite in loc sa apeleze la legitate.

12:07 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Looking for information and found it at this great site... » » »

3:19 p.m.  
Anonymous Anonim said...

eu spun //////// multi postatori sunt dusi cu capu, care este problema? gaina se ooooo si pe cocos il oare curu asta este viata la noi eu nu fac ce fac alti ???????????????????// si poate faci mai mult decit toti asta este opinia mea
....BAAAUU/

4:34 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home