vineri, iunie 23, 2006

Principii

Am citit adineauri articolul acesta si dincolo de aspectele subsidiare evocate de autor, mi-a ramas in minte o singura mare intrebare: se mai face ceva pe bune in tara asta sau totul e de ochii lumii/presei/electoratului?

Sa fac un rezumat pentru cei care n-au rabdare sa citeasca tot articolul din Cotidianul. Se pare ca Basescu s-ar fi intalnit cu Dan Voiculescu la Taverna Sarbului, sub acoperisul lui Marius Tuca. Tuca neaga, dar presedintele a fost vazut intrand ieri la ora 14:00 in restaurant, iar Voiculescu a iesit pe usa din dos pe la 14:15. Un sfert de ora e timp suficient pentru doua injuraturi de mama si un sut in cur, ca asta ar merita Voiculescu de la Basescu. Dar e timp suficient si pentru o propunere de pace in virtutea principiului "o mana spala pe alta si ambele trag sa stea departe de puscarie". Pe scurt, Basescu procedeaza cum a procedat si cu Gigi Becali - se da de ceasul mortii ca, vezi-Doamne, solutia imorala il santajeaza politic cu retragerea de la guvernare (desi, strict constitutional vorbind, el n-are nici un drept sa-si faca astfel de probleme), dar daca e vorba sa se puna de acord sa tina sub pat niste dosare, mai vorbim, ne mai imprietenim, ca doar oameni suntem. In ce-l priveste pe Gigi, va amintiti probabil ca Basescu s-a lamentat ca o baba ca Becali l-a facut papagal pe Tariceanu, drept pedeapsa n-a mers la meciul din UEFA dintre Steaua si Rapid, dar apoi a tras o mare alcoolemie la Golden Schlitz. Sa traiasca!

Apoi, aspectele secundare din articol se prezinta in felul urmator. Dinescu i-a cerut lui Voiculescu sa-i dea o emisiune la Antena 1, urmand ca acesta din urma sa primeasca de la membrul CNSAS un dosar. Dinescu a luat vreo 8000 de euro de la Oancea si apoi "si-a bagat p**a in muncitorii de la Antena 1", vorba lui Becali. Intre timp, si el si Voiculescu si-au amintit de blatul asta. Voiculescu incearca sa discrediteze CNSAS-ul cu asta, Dinescu se apara balacarindu-l pe batranul dinozaur comunist chiar la Antena 3. Gabriela Vranceanu-Firea e omul nepotrivit la locul nepotrivit. Dinescu zice ca e spalatoreasa de cadavre (nu face decat sa perie imaginea deja foarte sifonata a sefului), ea zice ca poetul e betiv. E ca la romani.

Singura intrebare ramasa fara raspuns este: e moral sa te intitulezi jurnalist obiectiv si independent in cadrul unei institutii de presa care a fost creeata si functioneaza pe banii unui fost securist?

1 Comments:

Anonymous Anonim said...

Aveam o parere destul de buna despre Dinescu...

Hmm...

2:22 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home