joi, iunie 15, 2006

Ce-ar fi dac-ar fi?


Hai sa jucam un joc.

Tu esti o pustoaica, ai 17 ani si intalnesti un barbat mai in varsta decat tatal tau. El devine asa, un fel de sponsor: te plimba cu limuzina lui, iti cumpara haine, te duce la Paris, la Milano si prin alte locuri unde tu, o copila dintr-o familie modesta ca sa nu zic saraca n-ai fi ajuns in veci etc. etc. Ai o serie de avantaje materiale de pe urma lui. Iti construieste o cariera de fotomodel, te sprijina sa devii "cea mai frumoasa femeie din lume" in topul FHM Romania pe 2006, iti obtine contracte de modeling peste tot, in fine, iti construieste o viata noua, luxoasa si fara nici o grija. In schimb tu te culci cu el si, ulterior, te mariti cu el asa un pic. Parintii tai refuza sa-l cunoasca pentru ca e mai batran ca ei, tu o tii pe-a ta, ca e barbatul vietii tale, mergeti pe la televiziuni si va promovati relatia ideala, aratati tuturor cat de mult va iubiti, dati petreceri cu sute de invitati din asa-zisa lume buna a capitalei, sunteti un veritabil cuplu monden cu aparitii in reviste, ziare, la teve s.a.m.d. Faceti chiar o emisiune televizata in care camerele de luat vederi va urmaresc non-stop si la veceu si renuntati la viata personala pentru o imagine, pentru ca lumea sa va cunoasca, sa va patrunda in casa si in viata. Tu te rupi de colegii de scoala pe care si-asa nu se stie daca o mai termini, pleci de-acasa si te muti in casa noului iubit uitand de familie si de prieteni, de locul de unde ai plecat. Suna bine pana acum? Devii tinta unui imens scandal atunci cand lumea se revolta ca, la nici 18 ani, esti mai preocupata de scena modei de la Milano decat de liceul pe care ar cam trebui sa-l termini. iei la misto o gagica deputat cu cativa ani de viata si multi ani de scoala in plus fata de tine. o tii pe-a ta ca il iubesti la nebunie pe individ si vrei sa-i porti copiii in pantece. pana la urma toata lumea vorbeste despre tine, toata lumea te cunoaste. All publicity is good publicity iti spui atunci cand toti rad de tine ca ai nerusinarea sa spui ca iubesti la 18 ani un batranel simpatic de vreo 50 si nu te intereseaza banii lui. Ai o mare problema de credibilitate atunci cand vrei sa pari o fata normala dar mergi la banchetul de absolvire a liceului cu bodyguarzii dupa tine si nu lasi pe nimeni sa te fotografieze. Dar esti vedeta. Te numesti Monica Gabor.

Acum, invers. Tu esti un barbat trecut de ceva timp de prima tinerete. Sa spunem ca ai 50 de ani si un Rolls Royce. Cu mult timp in urma, in fata la Intercontinental, niste indivizi au venit si ti-au propus sa reprezinti firma Alcatel in Romania. Te-ai scarpinat in cur si ai acceptat. A doua zi faceai primi pasi pe drumul spre o cariera de miliardar in Romania. N-a trecut mult timp si ai cunoscut o femeie care ti-a taiat rasuflarea si portofelul. Pentru ca aveai nevoie de sustinere financiara, ai luat un credit de la raposata Bancorex, impreuna cu tanara din poveste. Ai uitat sa dai banii inapoi. Eh, lasa, nu-i mare lucru, intre timp a cazut banca. Gurile rele au spus si inca mai spun ca ti-ai facut banii pe spinarea taticului tau. Noi stim ca nu-i asa. Romanii astia prosti nu stiu ca n-au de unde, dar tu stii ca toti antreprenorii de succes se trezesc la 12 in fiecare dimineata, isi petrec ziua fumand trabucuri, band coniac, plimbandu-se cu Rolls-ul si cumparand haine facute de Yamamoto. Nimeni nu munceste, doar se delecteaza cu micile placeri ale vietii si vorbeste la telefon. In acest timp, banii curg. Ah, si inca o chestie misto pe care o face orice miliardar care se respecta: isi ia gagica top-model. Ai avut tu o rusoaica, Anna. In cativa ani, dintr-o moldoveanca rupta in cur coborata din trenul de Chisinau in marele Bucuresti cu bani de paine intr-un buzunar si doua prezervative vulcanizate in celalalt, Annutza a devenit pictorita de renume, musicienne extraordinaire si printre cele mai frumoase femei din Romania. Sigur, neaventii ar putea specula ca tu, sau mai degraba portofelul tau, a propulsat-o pe ici, pe colo. Noi stim ca nu e asa si ca tanara basrabeanca mustea de talent. Noroc cu tine ca ai fost acolo sa-l scoti la suprafata si sa-l arati lumii. Acum esti pedofil live la teve. Te vede o tara intreaga cum ciupesti de buci o fetita care de-abia a implinit 18 ani. Rezultatele se vad. Tanara face sedinte foto profi, are contracte de modeling pe peste tot si este cea mai sexy femeie din lume dupa cititorii FHM. Bineinteles ca tu n-ai nimic de-a face cu asta. Tu doar o iubesti, vrei sa te insori cu ea, te simti cald pe dinauntru cand ea iti spune ca te iubeste si ai vrea sa faci, daca s-o mai putea, si cativa miliardari mai mici. Sa-ti traiasca, domnule Irinel Columbeanu.

Acum ca am cunoscut cele doua personaje principale, sa continuam firul epic. E succint de tot. Se vor casatori si vor trai fericiti pana la adanci batraneti pentru ca se iubesc sincer si dezinteresat. The End.

5 Comments:

Anonymous Anonim said...

Stimabile,

1. Bun blog. Voi reveni negresit!

2. Din pacate, stiu personal cazuri in care diferenta de varsta e cu vreo trei ani mai mare si avantajele tin in special de "spirit" si de "pat", nu de "buzunar". E dureros sa vezi asa ceva, din toate punctele de vedere...

2:17 p.m.  
Blogger Woland said...

ah, phoenix. ma bucur sa te citesc si ma bucur ca am reusit sa-ti suscit interesul. te mai astept.

8:29 p.m.  
Blogger Steve Fiare said...

da domne.e bun.

12:23 p.m.  
Blogger Dana said...

Chiar m`a fascinat lectura subiectului.
Felicitari.

2:00 p.m.  
Blogger Barricade said...

misto tare blogul tau! felicitari! o sa am ce invata de la tine! felicitari din nou!

7:21 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home