duminică, mai 13, 2007

Isterii de weekend


Sub pomposul moto "Sus Patria! Jos Mafia!" care l-a consacrat pe ilustrul V.C. Tudor in ultima vreme, marele demagog a atarnat in cui cretinismul halucinant pe care l-a afisat de-a lungul anilor si a pornit sa-si faca televiziune prin care sa propovaduiasca dragostea de neam, valorile romanesti si cultura aferenta. Teoretic. Am tot zapat zilele astea peste al lui Cosmos TV ca sa ma lamuresc despre ce e vorba. Practic, si-a facut, pe modelul danvoiculescian, propria lui tribuna de la inaltimea ametitoare a careia poate sa arunce cu rahat pe unde vrea ochelarul dumnealui, adica peste tot.

O multime de oameni tristi si semidocti modereaza o serie de emisiuni triste si cvasicretine, supunand "dezbaterii si atentiei publice" teme pe cat de plictisitoare si inutile, pe atat de deluzional-paranoide si maniacal-delirante. Postul e un fel de Tricolorul in imagini, verbalizat la fel de isteric precum ma asteptam si la fel de neprofesionist si tendentios. Ca Vadim e un politician isteric, haotic si aberant, nu e o noutate pentru nicio persoana constienta, serioasa si responsabila. Micii extremisti care se lasa sedusi de discursurile lui flamboaiante si peroratiile lui justitiare nu intra in discutie. Cei care il crediteaza cu titlul de intelectual si om de cultura (mai lipseste sa aud vorbindu-se despre el ca fiind un mecena), de asemenea ar trebui dati la o parte, daca nu ca penibili si rasuflati, macar ca amnezici. Eliminand uscaturile, ramane padurea electoratului constient ca un individ ale carui actiuni si demersuri politice eludeaza orice regula a bunului simt si a ratiunii, a normalitatii, la urma urmei, nu poate sa faca o televiziune decat dupa chipul si asemanarea lui.

Stau si ma intreb doua chestiuni. Prima ar fi, ce vrea Vadim de la televiziunea lui? Daca a facut-o ca sa aiba unde sa vorbeasca liber cat vrea muschiu' lui fara sa-l coste mai nimic (da, cica Dan Diaconescu a marit tariful la noaptea de mancat cacat pe OTV), atunci ar trebui felicitat. Iata o investitie in imagine si viitor politic, in cariera si personalitate, unde nu poate fi decat mana gingasa de consilier de imagine siliconat a Oanei. Iata o manevra desteapta care il face si mai vizibil decat era pana acum (romanul care apare la teve e automat vedeta, darmite romanul care are propria lui teve), si mai credibil (nu oricine are propria lui teve, doar cineva care are ceva de zis), si mai apreciat si admirat ca doar, na!, e un pedagog al neamului, un protector al culturii, dreptatii si iubirii de aproape. Sa-l iubim cu totii pe Vadim ca e baiat destept si si-a facut televiziune ca sa nu-l mai cenzureze mafia, oligarhii, politrucii, cripto-comunistii, satanistii si pensionarii. Lasati copiii sa vina la mine, a spus Iisus. Lasati prostimea sa se uite la mine, zice Vadim.

A doua chestiune care chiar ma roade este cum arata telespectatorul fidel al show-urilor de la Cosmos TV? Poate cineva sa faca un portret robot al omului care urmareste pasionat desfasurarea de forte si evenimente de la o televiziune cu iz de balamuc propagandistic si antisocial?

1 Comments:

Blogger muffin said...

ala care se uita: mediu de inaltime, uscativ, salariu mic-mediu/pensionar, cu gandul mereu la epoca lui ceausescu, cu ideea ca tineretul e satanist, dorind o mana de fier, si cu mari inclinatii spre idiotii care se comporta isteric. (adica familia+cunoscuti). omul chiar are sustinatori, desi majoritatea nu inteleg prea bine ce vrea el, e un om dintr-o bucata si il doresc presedinte.
personal, il consider extrem de amuzant

4:25 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home