luni, iulie 02, 2007

First Day @ Work

Ajungi la 8:45. Fumei vreo 3 tigari la intrare. Panica maxima. Ajungi in birou. Acces exclusiv pe baza de cartela magnetica. Da-i si suni la usa pana deschid zombii care abia ajunsesera la birou cazuti din pat de 5 minute. Cafea fierbinte bauta in drum spre departamentul IT. Luat laptop, luat cartela magnetica, pus un miliard de parole formate dintr-un miliard de caractere la toate chestiile. Semnezi contractul de confidentialitate si te apuci de treaba. Primul dosar, 2 palme de acte amestecate si imbarligate. Pune-le in ordine, fa lista cu ce avem, fa lista cu ce ne trebuie si nu avem, suna sa ne trimita ce avem nevoie, pune-le cap la cap, trimite memo la seful cu concluziile, scrie raportul, trimite raportul la verificare, corecteaza raportul, trimite raportul la client. Scrie miliarde de pagini in romana si engleza si cauta un sfert de ora intr-un dictionar mare cat o zi de post cum se zice in engleza la "extras de carte funciara". Cand colega de la biroul de vizavi zice ca i-a amortit pizda de cat a stat pe scaun stii ca e momentul sa te ridici, sa cobori 7 etaje, sa treci prin 3 puncte de verificare a cartelei magnetice si sa intri in bistro-ul de la parter sa bagi un sandvis cald cu somon si sa bei o limonada. Si sa fumezi. Mult, ca in cladire nu se fumeaza.

Dar e al dracului de misto tot ce faci...

5 Comments:

Blogger monsoux said...

prima zi, primul an, ok, poate primii cinci ani... accepti sfaturi de la cei care au trecut deja prin asta? unu: niciodata nu te oferi sa faci tu ceva la care nu se inghesuie altii; doi: viata privata e viata privata si nu se desfasoara la birou; trei: niciodata nu ramai la birou numai pentru ca oricum nu ai altceva mai bun de facut acasa; patru: concediul e foarte important :) Bafta si enjoy! Si atentie maxima la durerile de pizda! se pare ca sunt contagioase.

11:16 a.m.  
Blogger Andra Ilias said...

plastica descrierea, ce sa spun?... la mine a fost mai dragut. :)

1:52 p.m.  
Blogger Woland said...

andra, nu ma intelege gresit, mie imi place maxim tot ceea ce fac. doar ca a fost un pic inedit :)

6:03 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Mie textul imi sugera altceva, in fine, o cu totul alta perceptie:

http://www.monde-diplomatique.ro/Moarte-pe-credit.html

1:39 p.m.  
Anonymous Anonim said...

interesanta partea cu dictionarul.
Oare n-ar merge mai repede daca ar fi scanat si l-ai avea frumos in fisier word?
Eu pe blog un dictionar aranjat astfel (word+originalul in pdf), aici: http://subvertingcapitalism.blogspot.com/2007/03/dictionarul-englez-roman-al-academiei.html
Poate te ajuta sa cauti mai repede.
G.

3:07 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home