luni, decembrie 07, 2009

Alegeri: Reloaded

Romanii si-au ales ieri presedintele. Cum ziceau sms-urile propagandistice, au preferat un presedinte-jucator unui presedinte-jucarie. Din punctul meu de vedere, nu cred ca va fi o diferenta sensibila intre 5 ani cu Geoana si 5 ani cu Basescu. Nu sufar de partizanat politic, nu-s patimas din fire cand vine vorba de politica (prefer oricand un prieten, o pizda sau o sticla de vodca daca e vorba de patima), asa ca ma cam lasa rece ca a iesit Basescu in loc de Geoana. Dar constat cu o oarecare tristete si cu lehamite maxima ca ultimul an a produs niste mutatii oribile in constiinta acestui popor.

Acuma, ca eu cred ca romanii sunt preponderent cretini, ma indoiesc ca e un secret. Dar pana acum ceva vreme, societatea noastra, desi macinata de invidie, dispret, indolenta si oboseala, nu era totusi atat de polarizata cum e astazi. Si cel mai trist e ca polarizarea se face in jurul unor incompetenti care-si zic lideri politici. N-am vazut niciodata atat de multe figuri descompuse de ura la adresa unui candidat sau a altuia, n-am vazut niciodata prieteni scuipandu-se intre ei pentru ca unul a votat cu Rosu, iar altul cu Oranj, n-am vazut niciodata oameni admirandu-se sau dispretuindu-se in functie de caseta in care au pus stampila. Si asta in randul oamenilor obisnuiti, se-ntelege, nu al celor inregimentati politic, care sa zicem ca au o scuza pentru atitudinea lor debila.

In principiu, cum ziceam, nu investesc emotii si patima in ceva atat de inutil precum politica romaneasca. Resping de plano orice tentativa de prozelitism politic care ma targeteaza si, in general, imi cam bag pula in toate partidele in egala masura. Dar deja incep sa am senzatia ca societatea nu ma mai accepta, nu mai am voie sa fiu ambivalent si nu mai am voie sa votez raul cel mai mic pe baza unor pareri pur subiective. Nu, acum trebuie sa lupt, sa combat, sa injur sau sa fiu injurat, sa argumentez, sa expun convingeri, ideologii, doctrine. Daca nu sunt cu ei, sunt impotriva lor.

Pai ba, baieti, in primul rand luati pula in stil L'Oreal. In al doilea rand, contrar impresiei voastre, niciunul dintre partide (i) nu are doctrina, (ii) nu are ideologie, (iii) nu are etica si (iv) nu are altceva decat dureri de pula vizavi de soarta voastra. Toti politrucii din Romania o ard transpartinic si fac bani in gasca indiferent ca unul e cu trandafirii, altul cu sageata si altul cu portocala mecanica. Indiferent pe cine votati, veti fi personajul pasiv din acelasi gangbang pentru ca, ati ghicit, toti isi freaca mainile de bucurie asteptand sa scapati sapunul. Nimeni nu e de stanga, nimeni nu e de dreapta, toata lumea da pomana pentru voturi pentru ca apoi sa va futa in noroc pentru 4-5 ani si voi ramaneti cu pula in mana si cu iluzia ca ati facut diferenta. Unde? Intr-o tara in care nu da nimeni doi bani pe voi si toata lumea cauta sa va scarbeasca maxim de democratie ca sa cersiti comunismul inapoi, cu locurile de munca si dughenele aliniate vertical aferente.

Si cel mai haios e ca toti astia care voteaza pentru ca se identifica cu o doctrina anume, toti astia care se bat cu pumnii in piept ca sunt de stanga/dreapta/mijloc/marsarier, toti combatantii care arunca cu cacat multidirectional si-au vandut voturile pe 3 kile de ulei si 50 de ron. Vorba aia, sa va simteti bine.

2 Comments:

Blogger Singur Eu said...

I: Ce este un deviationist?
R: Ala care se incapataneaza sa ramana pe ideea initiala cand patidul coteste stanga sau dreapta.

12:08 a.m.  
Anonymous alex said...

traiasca alegerile (de azi pe maine) si joaca de-a libertatea

8:30 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home