joi, martie 18, 2010

Unde sa ne mai ascundem cand fugim de noi?

Cand iti construiesti o viata rafinand si perfectionand modul in care ii minti pe cei din jur, e frustrant sa depasesti momentul si sa ajungi sa spui ceva adevarat. Nu te crede nimeni. Esti baiatul care-a strigat "lupu la usa".

Nopti pierdute, zile cu trepte si soare, bautura, pizde, multe au fost adevarate, inca si mai multe nu. Cand tragi linie si-aduni esti o suma de cacaturi d-alea bune si cacaturi d-alea proaste. Daca ai noroc, sunt mai multe alea bune. Daca nu, nu. Esential e ca, oricat te-ai bate cu pumnii in piept ca esti un duomn, ca ai prioritati sau ca cunosti cacaturi, pana la urma tot ajungi in punctul in care nu dai niciun cacat pe statut social, bani, valuare sau toale cata vreme n-ai pe nimeni care sa te tina de mana. Sau de cap. Sau de vorba.

Si-atunci incepi sa incerci sa dovedesti chestii. Proasta idee. Nu, n-o sa-ti creasca al treilea coi daca ajungi in patru labe acasa in fiecare duminica dimineata. Nu, n-o sa muara toate pizdele dupe tine daca ai limba infipta pana la umeri in curul lor si nu mai vezi nimic in jurul tau. N-ai ce sa faci, aprinzi o tigara, te scuturi si-ti vezi de treaba. Nu-i niciun raspuns corect la intrebarea asta, e o grila a dracului de deschisa. Un principiu sanatos e ca orice vis devine realitate daca esti tampit. Sau ca dragostea trece prin stomac doar daca ai pula mare. Dar pana la urma, cand cacatul loveste ventilatorul, cu totii o sa ramanem mouth helmet cu ochii pe aparat.

Asa ca da, e mai bine sa nu-ti planifici tot restul vietii la 23 de ani, e bine sa te feresti sa pui etichete si e bine sa eviti sa-ti iei angajamente in care stii ca e posibil sa-ti bagi pula. Prea multa lume zice "te iubesc" si "jos chilotii" in aceeasi fraza. Prea multa lume se fereste s-o spuna p-aia dreapta din cauza "presiunii sociale". Prea multa lume inventeaza probleme acolo unde nu exista si concepte complicate ca sa-si justifice ratarile.

Dar zambiti, in pulamea, fiul risipitor are intotdeauna bunul obicei de a se intoarce.

7 Comments:

Anonymous grg said...

E de cacat cand tocmai in momentul ala pe care l-ai gasit sa respiri incep sa bolboroseasca ganduri de-astea.

O varianta ar fi sa te tii suficient de ocupat cat sa n-ai timp de ele. (Proasta ca-mi place sa te citesc)

Alta... nu stiu, cei 23 de ani ma invatara "Cauta placerea ocoleste durerea". Adica e ok sa asculti si de celelalte voci in afara de ratiune ca n-or avea intentii nashpa pentru tine.
Si sa nu mai cauti constient scopul existentei. Cica n-am putea sa prindem magari calarind magari. Sau cum o zicea altcineva: N-o sa rezolvi o problema cu aceeasi abordare cu care ai creat-o.

mna, si de altfel: daca nu-ti faci planuri reusesti sa te multumesti cu ce-ti pica in brate? Uber eficient daca-ti merge.

9:56 a.m.  
Anonymous aprozarnet said...

.:)
super, revelatia...si cum e data chiar:) "asa ca da.." etc.:)

http://aprozarnet.com/?p=691
Dă cu un zâmbet…acu! :)

6:43 p.m.  
Anonymous aprozarnet said...

grg a spus:
"daca nu-ti faci planuri reusesti sa te multumesti cu ce-ti pica in brate? Uber eficient daca-ti merge."


..de fericire
"Niciodata nu o sa fii fericit daca nu o sa apreciezi ce ai,
oricat ai avea."

# ametzitul
Feb 27th, 2008 at 3:52 am
corect, dar faptul ca apreciezi ceea ce ai nu te-mpiedica sa-tzi doreshti mereu mai mult, ca asta-i firea omului…
din pacate:(

# 2
aprozarnet
Feb 27th, 2008 at 5:12 am

nici nu trebuie asta, insa nu fara a aprecia ce ai tot tp; pt ca e normal ca lucrurile in jurul nostru sa se transforme, insa in orice moment avem mai totul de apreciat(.. credem ca nu avem, doar la suprafata; lucruri superficiale)


cu alte cuvinte..."nu de-a fir a par" :) e o iluzie asta, si pierzi si momentu prezent in permanenta asa, cu gandul la cum(vrei) o sa fie exact

6:49 p.m.  
Anonymous aprozarnet said...

"Trăirea clipei = apreciere "


http://aprozarnet.com/?p=668

6:53 p.m.  
Anonymous Mary said...

eu zic ca esti un copil rasfatat. inteligent, dar rasfatat

1:34 a.m.  
Blogger Maria Camelia said...

Super tare revelatia si niciodata nu vei fi fericit daca nu apreciezi ceea ce ai...

3:47 p.m.  
Blogger Adi said...

M U I E la iehovisti, mormoni si atei!

11:02 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home