sâmbătă, mai 08, 2010

Oltchim, curve si piftie de grifon

Pana azi, mi-am tot propus de nenumarate ori sa ma uit si eu la un meci de handbal al fetelor de la Oltchim. N-am reusit, dar m-am uitat azi la finala Champions League cu Viborg. Romancele au supt-o. Rau. Dar nu-mi pare rau ca m-am uitat, pentru ca mi-am dat seama de cateva realitati fundamentale ale tarii in care traiesc si ale poporului de cacat care vietuieste intr-ansa.

Fetele alea au murit pe teren de zeci de ori pana acum pentru performanta de a juca finala unei competitii prestigioase, performanta pe care acum si-o revendica intreg neamul romanesc. Fetele alea si-au dat sufletul pe parchetul ala nenorocit si acum se trezeste dintr-o data o natiune intreaga sa-si asume toate succesele lor si sa faca din lacrimile si munca lor o "victorie romaneasca".

Baga-mi-as pula, aceasta NU este o victorie romaneasca. NU este nici macar o victorie olteneasca. Este o performanta a unor femei care si-au dorit sa fie cele mai bune, care s-au luptat sa fie primele, care au vrut sa construiasca ceva si sa lase ceva in urma lor. Adica niste femei in deplina antiteza cu spiritul romanesc.

Orange-ul publica in timpul partidei mesaje pe ecranele televizoarelor cu textul "Hai Oltchim! Milioane de romani sunt alaturi de voi!". Unde pula mea erau milioanele de romani acum o luna, cand fetele se bateau prin sferturile de finala? Asa au facut si cu Herta Muller, asa faceau pe vremuri cu gimnastele care se intorceau cu valize de aur de la olimpiade sau cu "generatia de aur" care murea pe iarba ca sa nu faca de cacat tara asta. Nimeni nu dadea doi bani pe ei pana cand erau la un pas de performanta. Atunci, brusc, toata romania ii sustinea si Dumnezeu era roman. Si, de cele mai multe ori, atunci pierdeau. Cred ca poporul asta e piaza-rea.

Dar tara asta merita sa fie facuta de cacat. Tara asta merita saracie, merita drumuri proaste, merita supermarketuri scumpe, merita pensii minuscule, spitale infecte cu doctori criminali, profesori indiferenti in scoli darapanate. Tara asta merita toate rahaturile de care are parte.

Pentru ca atunci cand fetele astea isi sacrificau tineretea ca sa faca performanta, romanii nu voiau sa auda decat de Becali, Simona Sensual, Mircea Badea si Oreste, Adelina dansatoarea pulii de la Ibiza, Bianca de plastic a lu' Bote partzarul care topaia in pula la printu' Cristea (ilustru fotbalist prin carciumi si discoteci), deputata supraponderala Teo Trandafir si toata gama de taraturi, imbecili, curve, cretini si ratati absoluti, adica fotbalisti, prezentatoare meteo, asistente de emisiune si vedete de plastilina.

Baga-ne-am pula, traim intr-o tara in care daca sugi pula cui trebuie, ajungi la televizor. O tara in care exista meseria de "asistenta la televizor". Voi va dati seama ca in tara asta sunt vedete niste bagaboante care pun pizda la bataie ca sa stea 3 ore pe seara pe un scaun si sa zambeasca intr-un studio in care un semianalfabet (gen Capatos) vorbeste despre nimic? Voi va dati seama ca femeile de genul asta sunt celebre, sunt admirate si invidiate de adolescente, au privilegii, li se iau interviuri astfel incat toti sa aiba sansa sa se impartaseasca de la izvorul intelepciunii lor si sunt tratate ca niste mari doamne de fel de fel de putoi mirositori de pizda?

Si asta in timp ce Adina Meirosu joaca in finala Champions League la handbal fiind insarcinata cu gemeni. BAAAA! Femeia joaca handbal si se sacrifica pe teren fiind GRAVIDA! CU GEMENI! Cine o admira si o respecta pe femeia asta? Cate adolescente vor sa fie "Adina Meirosu" cand se fac mari si cate sunt exmatriculate pentru ca danseaza in tatele goale in clasa incercand sa grabeasca pasul spre statutul de "Fata de la pagina 5"?

Si acum vin niste gaozari sa spuna ca sacrificiul Adinei este sacrificiul tuturor romanilor, ca efortul ei il reflecta pe al nostru? 20 de milioane de romani pusi cap la cap nu fac nici cat o flegma a Adinei Meirosu. Suntem o gloata amestecata de tigani, derbedei si curve care iau o pauza de la manele cat sa bage o shaorma cu de toate, care cumpara carti numai daca sunt date cadou cu un ziar, care fac un rating enorm unui serial despre o satra de tigani in timp ce fac apologia diferentei dintre romani si romii care ne fac tara de ras in Italia si Spania.

Suntem o natie de ipocriti si de labagii, indiferenti la lucrurile importante, dar complet absorbiti de barfe si curvasareala ieftina. O natie de inconstienti care, in mijlocul crizei, cheltuiesc dublu fata de alti ani pe mancare proasta si haine de cacat cu logo-ul la vedere, iar apoi se plang ca taie statul lefurile si pensiile. O turma de cretini care ar face piftie din urechi de grifon (azi la teve Viorel Gaita cred il intreba pe un handicapat ce i se pare lui mai folositor la un grifon crescut pe langa casa, iar ala a zis ca urechile, ca sa faca piftie din ele - deci da :|).

Da, sunt pe deplin constient ca peste tot in lume exista idioti si peste tot in lume societatea tinde sa se tabloidizeze. Dar, in acelasi timp, daca o sa va uitati pe niste tabloide din UK o sa vedeti ca acolo vedetele de carton nu sunt prezentate ca niste dumnezei si nu sunt linse in cur si urcate pe niste piedestale enorme ca sa aiba prostimea ce admira. Mai degraba sunt facute de cacat si aratate cu degetul pentru imbecilitatea si impostura lor. Ceea ce la noi nu se intampla niciodata.

Motiv pentru care, va anunt cu mare bucurie ca am luat decizia finala de a pleca din Romania cat de curand o sa fie convenabil. Da, o sa fiu unul dintre acei "dobitoci" care uita de unde au plecat si se pisa retrospectiv pe tara lor de cacat. Si sa mor daca o sa-mi para rau vreo secunda.

60 Comments:

Anonymous sm said...

da, rahat, si eu ma gandeam ca lumea o sa ma judece daca plec. dupa trei ani mi-am dat seama ca nimeni nu mai imi baga pe gat fraza aia cu "daca pleaca toti din tara cine mai ramane" - nu stiu, da' pe mine nu m-a convins nimeni sa stau in primul rand, ba din contra.

mai nou lumea nu-mi mai zice sa ma intorc cu pregatirea mea si alea alea, toti imi zic sa stau unde sunt. vorba ta, sa mor daca imi pare rau vreo secunda

12:10 a.m.  
Anonymous Cata said...

Dom'le, dau o bere. Sau o lada. Sau ceva mai fin.

12:50 a.m.  
Blogger night said...

Ba, ai dreptate cu tot ceea ce zici. Dar ce mi-a sarit in ochi si ce mi s-a parut total strigator la cer e faza cu grifonu. Frate, atata prostie nu credeam ca exista in lumea asta. Cat de tampit sa fii sa spui asa ceva? Cate suturi in cap sa fii primit incat sa ajungi la maturitate atat de handicapat?
Oricine stie ca CEAFA de grifon e de baza, fripta la un gratarel regulamentar! (preferabil, de 1 decembrie).

1:45 a.m.  
Blogger Mihai said...

Şi tu ai realizat realităţile astea fundamentale ale ţării în care trăieşti în timp ce te uitai la meciul Oltchimului ajunse în finală, deşi până acum n-ai "reuşit" să îţi faci timp pentru ele, dar ţi-ai găsit timp să faci de căcat mediatizarea din jurul lor şi ai reuşit să îngroşi rândurile generalizărilor grosolane referitoare la România şi toţi oamenii ăştia dezgustători care citesc despre Becali şi Simona Sensual, pentru că, nu-i aşa, ziarele ne-au întrebat, ce vreţi să citiţi, cultură şi sport sau scandaluri şi ţâţe, şi noi am ales mizeria din urmă.

3:58 a.m.  
Anonymous gabi said...

Eu iti dau dreptate dar esti tare frustrat. Precis lucrezi sau ai lucrat intr-o multinationala. Chiar te uiti la televizor ?! Chiar trebuie sa ne intereseze ce scrie click ori cancan ?!

Drum bun!

9:16 a.m.  
Anonymous Anonim said...

foarte mare dreptate ai

9:34 a.m.  
Blogger Woland said...

da, ba, Mihai, ingros randurile generalizarilor grosolane despre Romania. tu stai in Olanda, te doare-n pula. vreo problema? oi fi plecat tu acolo de bine ce era aici, pentru ca aici totul era usor si perfect si minunat, dar tu voiai o provocare, un pic de adrenalina?

voi astia care v-ati carat afara cu prima ocazie si acum ne dati lectii noua, celor care am ramas, despre cum aici nu e chiar asa de naspa, sa nu mai fim asa rai si sa nu mai generalizam, voi astia, zic, sa-mi sugeti toata pula.

10:00 a.m.  
Anonymous Marius said...

@gabi Nu ai inteles nimic din articolul de mai sus. Si tu te numeri printre cei care si-au facut credit pt perdele noi in casa?

10:14 a.m.  
Anonymous Gollum said...

...ca mare dreptate ai in tot ce ai zis. televiziunile s-au prefacut subit interesate de handbal cand fetele astea au ajuns in finala, probabil le vor denigra daca o vor pierde si se vor intoarce la sportul lor preferat: infectul fotbal la care ne "pricepem" toti. din pacate, tara asta e populata in mare parte de manelisti care, asa cum ai zis si tu, nu stiu decat becali, badea si pitipoance care viseaza sa apara dezbracate prin te miri ce tabloid.
P.S.: felicitari pentru decizia de a deveni un dobitoc care isi paraseste minunata tara si se pisa pe ea de la distanta. de ceva vreme ma bate gandul sa fac acelasi lucru.

10:27 a.m.  
Anonymous Anonim said...

pleci din tara? bravo! unul mai putin care sa comenteze in loc sa faca ceva ca sa schimbe lucrurile. dupa ce pleci, nu uita sa reamintesti tuturor ca tu de fapt vroiai sa faci o groaza de lucruri si nu erai lasat de noi, shaormarii si manelistii.

10:51 a.m.  
Anonymous sm said...

da' tu anonimule, ai incercat? poti sa-ti bagi mainile si picioarele in rahat pana la gat si sa 'faci' lucruri, dar e ca atunci cand tu faci curat la tine in casa si intra cineva cu ghetele pline de noroi cand tu nici n-ai terminat. si se tot repeta procesul...noi poate nu suntem aia 'buni crestini' care tac si inghit si mai intind si celalalt obraz.

11:18 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Daca stati sa va ganditi o clipa trebuie sa va dati seama ca tara este superba si nu are nicio vina ca o locuim NOI! Este o decizie a lui Dumnezeu - pt cei care cred, asa ca daca vrei sa iti arunci amarul fa-o asupra celor care o populeaza (nu intrunim calificativul de popor; pt cei interesati cautati definitia...). totusi inainte de a arunca cu rahat in stanga si dreapta luati-va 5 minute si analizati-va pe voi insiva cat sunteti de impecabili. Poate asa veti vedea si barnele din ochii vostri. Cati dintre voi pot spune ca au lasat ceva semnificativ in comunitate, au facut ceva marcant pentru cei din jur fara sa caute vreo recompensa (indiferent de natura ei)? Prin urmare va spun voua - celor ce isi aroga rolul de Iorga pe site urmatoarele lucruri: sunt Dan POPA (de nationalitate romana 25%, dar crescut si educat in spirit crestin romanesc (si sunt mandru sa impartasesc acelasi crez ca un alt roman pe numele de MIhai I), nu ma satisface situatia actuala in care populatia majoritara se complace, faptul ca elitele-s definite si alese de majoritate, dar nu uitati ca toti contribuim intr-o mai mare sau mai mica masura la situatia actuala! Vreti schimbare? Daca da: incepeti cu voi insiva de la cele mai mici si nesemnificative lucruri - aruncarea gunoiului in locuri amenajate pentru asa ceva, sortarea lui pe categorii, nu mai aruncati chistocurile de tigara pe strada, nici hartii sau altceva, nu mai dat iflash-uri cu farurile cand vreti sa depasiti pe cineva pe ultima banda ci semnalizati la stanga, iar cand mergeti la ghiseele unei institutii publice si vi se arunca o privire si/sau o vorba neplacute raspundeti cu un zambet, o vorba buna linistitoare pentru ca nu stii care este cauza pt care persoana respectiva este in starea respectiva, dar poti sa incerci sa ii faci serviciu mai usor, sa o inseninezi pt ca tu ai bun simt si responsabilitate, esti civilizat si vrei sa schimbi majoritatea...

11:31 a.m.  
Anonymous Mircea said...

As corecta: "esti dintr-o natie de prosti si de labagii"

12:06 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Drum bun! S-ar putea ca la un moment dat sa te intorci pentru ca nicaieri nu umbla cainii cu covrigi in coada si peste tot exista scursuri. Sper sa ma insel si sa-ti fie bine acolo unde o sa mergi. Dar auzi...?! Ce mai astepti? Sa gasesti ceva stabil? Fa-ti bagajele si pleaca diseara! AZI! Ahhh nu esti sigur daca vrei sau daca ai unde sa stai sau daca ai ce face acolo? E greu cu urnitul din loc, nu? Pleaca astazi, maine cel tarziu! De ce sa mai astepti? Oricum tara asta e de cacat! Da-o in pwla noastra! EMIGREAZA!

12:08 p.m.  
Anonymous Anonim said...

"voi astia care v-ati carat afara cu prima ocazie si acum ne dati lectii noua, celor care am ramas, despre cum aici nu e chiar asa de naspa, sa nu mai fim asa rai si sa nu mai generalizam, voi astia, zic, sa-mi sugeti toata pula."
Exact aceasta atitudine te exclude.Nu imi este clara partea cu "prima ocazie" dar cred ca e relevanta doar pt tine.
Articolul reflecta intr-adevar realitatea de multi perceputa ,inclusiv de mine.

12:23 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@Gabi
"Chiar te uiti la televizor ?! Chiar trebuie sa ne intereseze ce scrie click ori cancan ?!"
Poate omul nu. Nici eu. Dar 20 de milioane de romani care voteaza asta fac. Si votul tau este egal cu al unuia dintre ei. Si cu oamenii care se uita la TV si citesc Cancan si Pubertatea interactionezi zilnic.

@ Anonim
"Vreti schimbare? Daca da: incepeti cu voi insiva de la cele mai mici si nesemnificative lucruri..."

Unii dintre noi facem deja toate cele enumerate de tine. Dar se pare ca nu e suficient sa dam un exemplu bun si celorlalti.
Asa ca trecem la altfel de schimbari - plecam din tara.

12:50 p.m.  
Anonymous Dorian said...

Da, excelent articol. Subscriu 100%, fara sa stau pe ganduri.

1:46 p.m.  
Blogger ktx said...

Ai dreptate.

Unde pleci, Woland ?

2:02 p.m.  
Blogger Je said...

Yes, asta e o tara in care cel mai inteligent lucru pe care poti sa-l faci e sa pleci. Eu abia ce am plecat de 6 luni si ma-ntreb acuma cu uimire de ce mi-a luat atata timp sa ma misc.
Vorba aia: pune degetu' oriunde si pleaca.

Bun articol ai scris.

2:52 p.m.  
Anonymous ipo said...

Faci o singura greseala. Suntem cu totii la fel. E cacatul de human nature. Sunt vietile insignifiante ale milioanelor de drone toate la fel, care au impresia ca ele conteaza. E same shit in UK, US, .ro si .tk. E iluzia cretina ca omul e perfectibil.

3:47 p.m.  
Blogger Mihai said...

eu sunt aici pentru studii. dar ma bucur ca am avut o conversatie civilizata, succes in Italia sau unde te duci tu

4:17 p.m.  
Blogger Woland said...

@ktx probabil Londra.

@Mihai sarcasmul tau m-a udat fleasca.

6:53 p.m.  
Anonymous camil said...

mersi pentru răspunsul de pe zoso.ro. știu cum e și nu spun că aș fi mai breaz sau că aș lupta împotriva prostiei, mitocăniei, imbecilizării de unul singur. pur și simplu majoritatea e așa cum e, și nu cred că doar în România (nu cunosc destul de bine alte societăți, cel puțin nu direct).
doream doar să subliniez că, uneori, generalizările sunt nedrepte cu românii care chiar sunt ok. și dintre aceștia (mai) sunt destui, încă...
cât despre modul cum mass-media reflectă sporturile (cu excepția fotbalului de 2 bani de la noi)...lucrurile se știu cum stau. penibil, adică

8:26 p.m.  
Anonymous Mircea Popescu said...

Ce zici tu e adevarat, dar nu cred ca-i specific romanesc. Si americanii sunt exact la fel la faze de genul asta.

8:47 p.m.  
Anonymous sarah on the hill said...

godspeed!
eu am plecat demult tare si mai degraba as vrea sa mor decât sa trebuiasca vreodata sa ma intorc.
scapa pâna poti.

8:58 p.m.  
Blogger dan said...

fratiloooooooooooor.........cind plecati, trageti usa dupa voi sa nu cumva sa vina rahaturile si scursurile, despre care vorbeati,dupa voi......ca nu stiu ce va faceti atunci......:))........probabil veti emigra inapoi in tara........:))

9:09 p.m.  
Anonymous Gia said...

ai scris un articol foarte bun, desi recunosc ca dupa ce iesi si mai uiti de porcariile din taradai de altele si incepi sa privesti situatia precedenta cu mai mult umor.

o singura intrebare: ti se pare cu adevarat ca faptul ca aia a jucat gravida cu gemeni e o dovada de eroism? mie mi se pare un pic de exagerare a obsesiei pentru realizari personale (sau fie ele si chiar de echipa) pe care o au unii si pe care nu o mai vad sub aceeasi lumina ca altadata. o fatarnicie, un teribilism. mi se pare ca e nelinistitor daca si-a pus viata copiilor in pericol, dar cred ca personal m-ar si panica ca jucator sa stiu ca pe teren e o persoana insarcinata cu gemeni, careia pot sa-i fut oricand un cot in burta fara sa vreau. asadar, nu cumva voia ea sa fie o eroina NATIONALA, cam cu orice pret?

4:30 a.m.  
Anonymous Anonim said...

"nu mai dat flash-uri cu farurile cand vreti sa depasiti pe cineva pe ultima banda ci semnalizati la stanga"

Gresit! Nici asta nu inseamna civilizatie.

Civilizatie este atunci cind cel din fata ta are bunul simt sa se mai uite si in oglinda retrovizoare, sa vada ca are pe cineva in spate si nu in ultimul rand sa treaca pe prima banda.

10:59 a.m.  
Anonymous relansat said...

woland, si eu plec din toamna in germania.
gia, poate si din cauza ta plecam. cum poti scrie asemenea idiotenii? ce ai in tartacuta aia a ta?

12:07 p.m.  
Anonymous Ruxy said...

Foarte adevarat ce ai spus si e bine sa scoatem in evidenta lucrurile rele, dar macar sa incercam sa le indreptam.
Poate nu ai dat de oameni care gandesc ca tine, care nu se regasesc in ce ai scris aici. Poate nu te gandesti ca si in alte tari gasesti oameni din astia. Eu am intalnit persoane de n ori mai rele decat cele de aici in afara, numai ca ei nu scot in evidenta defectele, ci le ascund, spre deosebire de noi.
Poate sunt putini care au cu adevarat capul pe umeri in tara asta, dar e tara noastra si trebuie sa o ajutam, nu sa fugim. Zilnic dau de persoane care ma uimesc prin prostia, teribilismul, madnria s.a.m.d. de care dau dovada, dar ma lipsesc de tovarasia lor si daca pot, ii ignor si astept sa ma intalnesc apoi cu prietenii mei, care se intampla sa fie oameni capabili si pe care eu ii consider vitali pentru tara asta. Noi nu plecam, stam aici, in tara noastra si nu luam in seama prostia care ne inconjoara, desi e greu. Impreuna vedem oamenii si caracterele impresionante de aici si nu ne uitam la ce frumos e la altii, caci asa e si la noi, daca stii unde sa cauti. Si urat e si la ei, in spatele laudelor de sine.
Si admiram cu totii reusita echipei Oltchim, in spatele careia stim prea bine ca stau un efort imens si o multime de sacrificii. Admiram cu totii fiecare sportiv care isi da suflul in sala de antrenament si renunta la multe alte lucruri, in timp ce altii stau si freaca menta, fura, dau cu tifla, asteptand ca totul sa li se cuvina.
Ar fi bine ca oamenii ca tine, nu numai sa spuna ce gandesc, sa si puna in practica treburile astea. Ma bucur ca dau de astfel de oameni din ce in ce mai des, care au o minte cu care sa gandeasca si poate intr-un viitor...mai apropiat sau mai indepartat, o sa trecem peste greutatile tarii si o sa aratam si noi lumii ceea ce e frumos aici (si sunt o multime de lucruri cu care ne putem mandri, printre care si oamenii), pentru ca suntem un popor deschis si din cauza asta nu ne ascundem, ca altii, aratam realitatile, de care eu zic ca ar trebui sa fim constienti ca exista mai peste tot.

2:30 p.m.  
Anonymous Marius said...

Daca aş fi tatăl gemenilor i-aş da două palme peste ceafă!

3:31 p.m.  
Blogger puttycat said...

Felicitări, ai descoperit şi tu pe unde se pişă găina.

4:50 p.m.  
Anonymous Tommy said...

Pana azi, mi-am tot propus de nenumarate ori sa ma uit si eu la un meci de handbal al fetelor de la Oltchim.

de aici deduc ca pana azi nici tu nu ai dat 2 bani pe fetele de la Oltchim...

oricum, destul de tare articolul, mai putin faza in care manjesti o tara intreaga (istoria, emblema si culorile) din cauza "shaormarilor" si "telenovelistilor" ce traiesc in ea...

6:28 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Sa nu crezi ca-n afara nu e plin de cocalari si orice alt fel de om pe care il urasti. Sunt destui, doar ca in alt procentaj si e mult mai usor sa traiesti cu 1 vecin idiot decat cu 7 vecini idioti.

Londra e o alegere buna, viata e usoara, englezii sunt prietenosi si iubesc viata buna, din pacate o sa te lovesti de multi oameni care n-au o parere buna despre romani.

Parca tu aparai Romania inainte, nu foarte tare, dar erai adeptul ideei "si la noi se poate daca vrei", vad c-ai abandonat ideea.

6:28 p.m.  
Blogger Woland said...

@Tommy

In mod normal n-as lua in tragic o asemenea mostra de prostie, dar ca fapt divers - daca am zis ca "mi-am tot propus" (adica de mai multe ori) si se subintelegea ca n-am reusit din oricare alt motiv in afara de cel ca nu m-a interesat, cum plm ai tras tu concluzia ca n-am dat 2 bani pe femeile alea?!

da, si la noi se poate daca vrei. inca mai cred asta. ceea ce am renuntat sa mai cred e ca cineva chiar vrea sa se poata. se pare ca toata lumea e multumita de cum stau lucrurile. in cazul asta, nu ramane decat sa plec eu. doar n-o sa se schimbe tara dupa mine.

7:07 p.m.  
Anonymous Gia said...

relansat,

e ceva ce nu ti-e clar? ca nu ma fut in gura aiurea cu oameni care nu au subliniat nimic.

din cauza mea nu aveai cum sa pleci, eu sunt plecata de mult timp.

12:19 a.m.  
Anonymous Gia said...

a, si inca o chestie: tipic romaneasca e atitudinea ta de a face pe desteptu, luand pe altu' la pula cu impresia ca ati impartit acelasi blid, fara sa zici absolut nimic. asta e tipic romanesc.

vorbeam cu alex, in caz ca nu era clar. pe tine nu te cunosc si nu avem de ce sa ne tragem de sireturi. in germania iti vor da un sutincur de succes cu atitudinea asta coclita.

12:33 a.m.  
Blogger Woland said...

u fuck, cred ca femeia pur si simplu a pus succesul echipei mai presus de orice altceva. nu cred ca e o bravada ieftina sau o pofta personala, chiar cred ca e spirit de sacrificiu. pe care romanul de rand l-a cam pierdut de cand chibiteaza la tabloide de cacat.

si nu-ti mai bate capul cu toti fraierii.

9:25 a.m.  
Anonymous Anonim said...

DA MAH DAAAA!! foarte mare dreptate ai! ai pus punctu pe "i" perfect! si inca un DA! iti impartasesc dorinta de a parasi tara asta infecta si DA o sa uit de unde am plecat pentru ca tara asa nu reprezinta nimic pentru mine, nu mi-a oferit nimic mai mult decat mi-ar fi putut oferi si ETIOPIA! :)

11:33 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Ca fapt divers, 3/4 din comentariile astea au fost scrise de oameni de care el vrea sa scape, inclusiv asta, asa ca uitati-va la subiect ca fiind parte din problema, no solutie.

8:08 p.m.  
Anonymous Anonim said...

http://www.youtube.com/watch?v=SCtkOluoslI&feature=related

2:59 p.m.  
Anonymous Eu said...

daca tot ce reusesti sa observi in RO e partea negativa (desi n-ai prea mari tangente cu ea devreme ce lucrezi intr-o firma buna, te intalnesti cu oameni importanti si iei masa in carciumi scumpe) eu cred ca asa ai sa patesti si la Londra. O sa observi tot cocalarii, tot problemele si tot nesimtirea.

Pt ca depinde de tine pe ce alegi sa te focusezi.

Si sincer cred ca daca pleci o faci pt oportunitatea profesionala care ti se ofera. Pe cine incerci sa pacalesti?

P.S. In Londra o sa munceci mai pe branci decat aici, dar nah, fiecare cu prioritatile...

12:47 a.m.  
Anonymous ab said...

De la televizorul meu s-a vazut un pic diferit cred, pentru ca parerea mea, despre o infrangere, a fost un pic in alta nota.

http://ganduldedimineata.wordpress.com/2010/05/16/583/

2:14 p.m.  
Blogger ramai treaz said...

dupa primele randuri vroiam sa te injur crezand ca iei in deradere performanta oltchimului. acum ma aplec in fata ta :d ai spus niste adevaruri care ma dor. ma dor si mai tare stiind ca mai mult de jumatate dintre cei care te aproba in comentariile de aici se incadreaza perfect in tiparul romanului pe care tu il blamezi.

spune-i unui individ ca tot universul e de cacat si va rade, mai spunei apoi ca el e de cacat si o sa ii vezi reactia.

12:14 a.m.  
Anonymous Retete de prajituri said...

asa se pierd fetele noastre cand dau de "greu"...

4:58 p.m.  
Anonymous blandiana said...

aaaaah cata dreptate ai in articolul asta.asa e.si din pacate sunt putini cei care gandesc altfel decat gloata si putini cei care doresc sa faca o schimbare.totusi schimbari s-au facut.nu multe,dar exista.trebuie sa ne reamintim ca nu mai suntem o tara comunista.din pacate,multe mentalitati nu s-au schimbat si daca s-au schimbat, s-au schimbat in mai rau decat au fost.asta e ,toti traim in acelasi cacat urat mirositor.destepti sunt aia care scapa din el.dar raman cu mustele.adica tu vei ramane cu o sechele sociala deoarece oriunde te vei duce, vei da cam de aceeasi chestie de aici din romania, dar cu alte accente si alte conditii meteo.
iti urez multa bafta in orice caz.

3:02 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Completezi perfect tabloul romanesc. Shaormari, manelisti si ipocriti. Esti liber sa pleci ca folos e clar ca n-ai daca ai impresia ca starnesti ceva constructiv cu limbajul asta, in special directionat catre cei care incercau sa iti raspunda la mizeria pe care tu o numesti parere.
Romanule! (de tag-ul asta nu o sa scapi mai ales afara din tara)

P.S. esti combustibil pentru focul taranismului din mass-media

7:34 p.m.  
Blogger Woland said...

daca as da mai mult de doi bani pe ce zici tu acolo, probabil ti-as zice sa-mi sugi pula ca pari genul de om care nu rezoneaza decat cu astfel de propuneri.

dar am senzatia ca nu e cazul.

1:03 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Uite ca sa te iau frumos (nu pe pula, doar ca argumentare) iti dau o tema de gandire (oricum nu o sa-mi dai dreptate in scris pentru ca pari genul de frustrat care o tine pe a lui chiar daca stie ca greseste). Esti exact ca Mircea Badea pe care il critici numai ca violenta pe care o prezinti tu nu este una de tip fizic (sau poate ai si tu filmulete cu tine dand cu picioarele in pereti...) ci una verbala. Poate unele din ideile tale sunt corecte sau chiar daca nu sunt, macar punctul tau de vedere sa nu fie eclipsat de modalitatea prin care ti-l exprimi. E ciudat ca pari din aceeasi categorie pe care o critici si injuri... Daca nu aveai educatie erai sef de trib la saormari si manelisti dar pentru ca stii sa legi doua idei corect gramatical esti blogger nonconformist pentru care limbajul violent e doar o unealta. Esti un fel de filozof contemporan (s-a basit mireasa).
Dincolo de faptul ca vezi paiul din ochiul altuia si nu vezi pula din gura ta mai esti si emo pe deasupra. Totul e rau hai sa fugim, sa plecam sa ne omoram. Copii sa nu avem ca o sa fie ori gay ori curve. Femeile sunt proaste toate etc... Nu esti departe de modelul tip emo care se taie pe maini de suparare. Pune mana amice si scrie ca ai facut ceva ca sa imbunatatesti situatia (in loc de "carciumi") ca altfel faci parte din problema nu din solutie.
Pana la urma scrii ca sa indrepti lucrurile (ca altfel n-are rost) dar nu o sa rezoneze nimeni la ideile unui om care are o integritate mai mult decat discutabil (se gasesc exemple destule prin posturi). Esti la drept sau ai fost... Nu se vede. Aruncand cu pula-n stanga si-n dreapta nu faci decat sa concentrezi oamenii pe injuraturi si nu pe idei (dupa cum o sa patesti si tu cand o sa citesti randurile astea) finalizand drept cel mai mare demagog.
Acum injura-ma ca sa imi dai dreptate.

11:31 a.m.  
Blogger marul said...

blah blah blah

6:33 a.m.  
Blogger runbaby said...

nu te mai citisem de ceva vreme, ma bucura concluzia ta. si eu am facut acelasi lucru si sa mor daca am regretat vreo secunda. bonne chance!

1:31 p.m.  
Blogger Georgiana Mirela said...

Foarte mare dreptate aveti in ceea ce ati scris.

2:47 p.m.  
Blogger Razvan said...

@ ultimul amonim

Mda, punct ochit punct lovit. Vreau doar sa mai precizez ca indivizii de genul "imi iau jucariile si plec" sunt la fel de neimpliniti si pe dincolo. Pleaca sperand ca ajung in raiul civilizatiei si se vor trezi singurii albi intr-un vagon de metrou plin de negrii si alte vietuitoare exotice. Le vor spune tuturor cat e de kkt in Romania sperand sa-i iubesca strainezii, dar aia au in marea lor majoritate un patriotism innascut asa ca guitatorii care se caca si se pise pe locul unde au fost fatati de o mama eroina nu dau prea bine in tabloul de familie. Si uite asa se vor naste alte frustrari, numai ca o data ce ai aruncat cu rahat in ventilator trebuie sa te ungi cu el pe fata ca nu mai poti veni innapoi sa critici vagauna in care ai aterizat ca nefiind suficient de evoluata pentru aspiratiile unui soarece de birou.
Avelo baftalau in noua ta viata bai bloggere, iti recomand Parisul, da sa-ti iei o pereche de bascheti comozi ca sa alergi repede cand vor venii cocalarii locali sa te faca la buzunare.

10:16 p.m.  
Blogger Adi said...

M U I E la iehovisti, mormoni si atei!

11:02 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Atunci cand ti-e frica, se fuge,nu sti ce sa faci si fugi ca sa scapi....:) asa ai facut tu,

Bine ca e bine pt tine,ma bucur.....asta ca sa nu fiu langa tine

Numai bine

7:52 p.m.  
Anonymous Anonim said...

opiniile tale denota inteligenta si cred ca tocmai parerea asta o ai despre tine, insa tu reprezinti aceiasi generatie care ajung la 20 de ani sa stie cate ceva despre lumea inconjuratoare si isi formuleaza pe baza asta ideea ca stiu totul despre ea-deci nu este greu sa gandesti mai ales cand se poseda o bucata de creier ca al tau-pacat ca acest creier nu stie sa patrunga pana in adancul problemelor -luand asta in calcul -ai auzit de oameni care considera sportul in general ceva absoulut inutil dar care nu ti pot spune de ce? pentru ca stimuleaza mintile prostilor care il urmaress, sportul in general stimuleaza agresivitate, si porvoaca dispute-dupa un meci de fotobal de exemplu oamenii ies in strada si incep sa se bata unii cu altii asta depinzand de echipa cu care tin , in unele cazuri daca mergi pe strada si porti un tricou cu echipa x poti fi atacat de suporterii echipei y...e hilar! sportul stimuleaza competitivitatea ,aceiasi competitvitate care exista in scoli cand devi gelos daca colegu tau a luat o nota mai buna ca tine-apoi te intrebi de ce exista razboaie ? daca in scoli se invata sa fi competitiv si sa te compari intodeauna cu colegii, asa ca in locul de prietenie -competitivitate.fetele acelea care joaca handbal in sala de sport cred ca au facut multe ca sa ajunga acolo sacrificandu si timpul si uneori viata doar ca sa bage un gol in poarta, cred ca ele sunt singurele care pot beneficia de ceva -calitati precum organizare, vointa etc insa sunt sigurele care se simt implinite dupa un joc de handbal pe care cred ca nu l joaca cu placere-pentru ca esti plin de anxietate cand trebuie sa arunci golulri la poarta, sa joci mai bine ca echipa adversa stiind ca o tara intreaga de idioti care nu au altceva mai bun de facut decat sa se uite la tine? ha ha ha .-o alta opinie sau un alt fel de a vedea lucrurile-

11:26 p.m.  
Anonymous Masaj erotic Craiova said...

Si eu as pleca daca as avea o siguranta unui loc de munca

5:50 p.m.  
Anonymous rochii de seara said...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

3:47 p.m.  
Anonymous cadouri cu livrare said...

un articol interesant, l-am citit cu multa placere

5:41 p.m.  
Anonymous servicii smm said...

un articol interesant, mi-a placut mult

9:30 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home