vineri, octombrie 26, 2007

Like there's no tomorrow...

Nu e nevoie sa comiti, practic, actul sinuciderii. Sa-ti iei viata. E oricum redundant daca stai sa te gandesti ca pana in momentul acela oricum te porti ca un sinucigas. Cum se poarta un sinucigas? Avem exemple concrete. Unii le-ar zice adolescenti frustrati. Copii blazati, copii tembeli. Copii pe care nu-i mai misca nimic. Nu sunt. Sunt pur si simplu oameni gata oricand sa traga linie pentru ca, li se pare lor, nu mai au nimic de pierdut si nimeni nu le va simti lipsa. Doar ca n-o fac. Cel mai probabil, din comoditate.

Ciorapel are 16 ani si este lesbiana. Cel putin la nivel declarativ. I se spune asa pentru ca se lipeste de tine si iti tine de cald. La fel ca un ciorap. Ciorapel este lesbiana pentru ca si colega ei de banca este lesbiana. Ambele sunt eleve la un liceu cu pretentii despre care s-ar putea spune ca este suficient de conservator incat sa descurajeze manifestarile publice de lesbianism. Ciorapel isi mai saruta, totusi, din cand in cand, colega ei de banca, pe cate un coridor. Ambele au pretentia ca sunt originale. La un moment dat Ciorapel s-a confruntat cu acea dilema infinita specifica barbatilor heterosexuali – should I eat pussy? Pusa fata in fata cu pasarica pofticioasa a colegei ei de banca, Ciorapel si-a trait spontan revelatia rezervata ei pentru aceasta existenta si si-a dat seama ca nu e de ea. Acum nimeni n-o mai iubeste, toata lumea o barfeste sau o arata cu degetul si nici macar nu mai e originala.

Sifon are 17 ani si este emo. Porecla nu i se trage de la ochelarii grosi pe care ii poarta, cum ar crede toata lumea, ci de la faptul ca bea vinul numai cu sifon, niciodata sec sau cu apa. I s-a spus ca este emo, dar el sustine in continuare ca este un individ independent cu o personalitate puternica pe care intelege sa si-o exteriorizeze folosind rimel. Este emo pentru ca toti colegii lui de clasa sunt emo. Pardon, nu toti, doar cei a caror parere conteaza. S-a tuns ca ei, se imbraca la fel ca ei, se machiaza ca ei, umbla cu acelasi gen de fete ca ei. E ca ei. Motiv pentru care a inceput sa se cresteze pe maini la fel ca ei. Sifon sufera. In fiecare sambata, dupa ce mancanca de pranz cu mami si tati, pe la 4-5 se incuie in baie in timp ce parintii lui isi fac somnul de dupa-amiaza si se taie. Taieturile sunt intotdeauna in numar par (“ca la mort”, zice Sifon) si corect aplicate, suficient de superficiale cat sa nu doara foarte tare, dar suficient de profunde cat sa lase semne. Nimeni nu s-a gandit ce oportun ar fi ca Sifon sa devina mim atunci cand se face mare. Imaginea unei persoane este esentiala pentru succesul social al acelei persoane.

Hesse scrie, in “Lupul de stepa”, ca existenta nu este decat o eroare fatala, o progenitura frenetica si nereusita a mumei primordiale, o salbatica si infioratoare tentativa nereusita a naturii.
Eu zic ca toti suntem copii zeilor si suntem sortiti nemuririi. Prin ceea ce suntem si prin ceea ce facem. Daca nu, exista oricand abordarea suicidala gata sa fie imbratisata de oricine – if it doesn’t feel right, I can always walk right out the front door.

3 Comments:

Blogger Mosca said...

Theophrastos?

10:25 a.m.  
Blogger Woland said...

huh?

9:02 p.m.  
Blogger muffin said...

bobby gaylor-suicide

12:29 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home