marți, iunie 16, 2009

Facultatea e prea mica sa mai sar in cap

Facultatea s-a terminat, da' nu prea.

Exista in Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti un profesor, sa-i spunem Pablo. Pablo nu e chiar cea mai coapta banana din ciorchine in ceea ce priveste simtul estetic, vestimentatia sau alergia la cocalari (adica ii plac pitipoancele, se imbraca dubios si are iz de cocalar), dar e aproape nedrept de destept fata de cretinii care il inconjoara, ca sa nu mai zic fata de cretinii pe care incearca sa-i invete carte. Motiv pentru care, Pablo este extrem de antipatizat de studenti. Pentru ca-i pica, pentru ca nu-i baga in licenta, pentru ca face misto de ei, pentru ca-i umileste. Spiritul justitiar din voi, care probabil s-a trezit acum, ar trebui sa se culce la loc, pentru ca Pablo nu-i magar sa generalizeze, ci se poarta mizerabil doar cu unii. Ati ghicit, cu aia care nu stiu carte, cu aia carora le citeste in ochi prostia, dezinteresul, plictiseala si amorteala intelectuala. Ai o privire de vitel care tocmai a suferit o lobotomie partiala? Felicitari, tocmai ai devenit tinta preferata la care Pablo va scuipa seminte.

La fel ca un caine care-ti miroase frica si mamaliga din izmene, Pablo te miroase daca esti excesiv de odihnit la creier, daca iti place checul sau pizda mai mult decat cartea (indiferent despre ce carte ar fi vorba, omul nu se rezuma strict la materia lui), dar, mai ales, miroase daca are cu cine sta de vorba, sau daca esti inca un creion oarecare din penar, care nu prezinta interes pentru nicio ascutitoare.

Ei bine, pentru ca ne-am astepta ca prostii sa aiba blazon pana in ultima clipa, nu numai ca nimeni nu admite ca, poate, totusi, nu-l duce capul indeajuns de departe incat sa promoveze examenul lui Pablo si sa mearga mai departe sa dea licenta. Nu! Toata lumea cauta sa aplice legea lui Ohm pe facultate si, zicand ca toti care intra trebuie sa si iasa, incearca sa redacteze petitii, memorii si proteste impotriva profesorului in cauza, pentru ca acesta e de-a dreptul magar si, la restante si reexaminari, nu i-a pus, dom'le, sa reproduca pasaje din carti, i-a pus sa gandeasca. Oribil! Revendicandu-si, insa, dreptul de a fi cretini pana la capat, reactionarii dau cu stangul in dreptul inca din fazele incipiente ale proiectului, certandu-se ca o gasca de taximetristi si florarese pentru ca lumea nu-i sprijina, nu-i sustine si nu-i incurajeaza in cruciada lor anti-Pablo. Partea haioasa e ca, mimozele si cavalerii loviti in aripa de Pablo, ar vrea sa-i puna fraierului o bomba in mana si sa-i bage mortu'-n casa, da' nu-i ajuta capul nici macar sa faca o cerere in sensul asta.

Si uite-asa finalul facultatii scoate la lumina neputinta unor oameni prea mici pentru a-si recunoaste greselile si aroganta de a crede ca poti sa termini scoala si sa ajungi in pozitia de a te imbogati peste noapte, in cel mai pur stil romanesc, fara sa fi invatat macar un pic de carte sau fara sa ai acel strop de inteligenta nativa care sa te ajute sa treci strada fara sa te calce dricul. Daca cineva mai traieste cu impresia ca sistemul de justitie romanesc arata asa cum arata pentru ca e multa coruptie, eu le sugerez sa se mai gandeasca. Din pacate, personajele evocate mai sus, in marea lor majoritate, vor ingrosa randurile magistratilor. Din pacate, nu coruptia predomina, ci prostia in formele ei cele mai pure. Care, daca acum e o prostie cumva inocenta, cauzata de lipsa de cultura, excesul de televizor, Bamboo, Libertatea si OTV, peste cativa ani, se va transforma in prostie de-aia agresiva si rau-intentionata.

Si toata treaba asta imi aminteste de-o discutie de ieri dimineata cand, in drum spre metrou, am vazut o faza haioasa: o femeie de serviciu de la un bloc matura trotuarul din fata acestuia, iar o locatara si-a scos cainele la plimbare si il indemna sa se pise fix unde dadea cu matura femeia de serviciu. M-am mirat un pic si, pentru ca simtul meu estetic se manifesta si dincolo de groups.yahoo.com/dreptul, am intrebat-o daca i se pare ok sa-si pise cainele unde altul da cu matura, pana la urma, tot in folosul ei. Mi-a raspuns, abisal, ca e afara, e cald si se evapora.

De unde rezulta ca Facultatea de Drept din Bucuresti a produs, in 2009, o generatie de viitori juristi prudenti care s-au pisat pe ei si acum asteapta sa se evapore.

22 Comments:

Blogger Unknown said...

Cu post-ul asta ai grait un mare adevar...

10:02 a.m.  
Blogger Cârtiţoiu` said...

Mda. Nu ştiu dacă să râd sau să plâng. I-am mai scris cuiva odată şi tot din Bucureşti: norocul meu de timişoreancă e că, dacă văd că se-mpute rău treaba, sar gardul. Nu de alta, dar am doar atâta putere să schimb iremediabilul.

10:19 a.m.  
Blogger io-n Dushu Tau! said...

pacat ca "pablo" nu are mai multi frati identici. la ce hoarde de imbecili ies din scoli si facultati. :|

10:21 a.m.  
Blogger Singur Eu said...

PABLO

MISTOCAR (+)
COCALAR (-)
DESTEPT (+)
I-a zis unuia anul trecut ca gandeste prea mult si anul asta le-a cerut astora sa gandeasca (-)
-------------------------
Tragem linie si nu iese prea mult ;)

In orice caz, ii dedicam pentru stradanie, fara numar, melodia (pe) care l-a consacrat: http://www.youtube.com/watch?v=I1E0auL4gig

11:26 a.m.  
Blogger Woland said...

dar pana la urma nu despre Pablo e vorba, ci despre ce a scos el la lumina.

12:17 p.m.  
Blogger Singur Eu said...

Pablo sa scos prea putin la lumina, ca sa fim rigurosi egzacti. De-asta mie imi pute treaba asta facuta pe jumatate bine. Pentru ca n-au fost pedepsiti toti infidelii. Si pula au luat-o doar unii, ceea ce nu este chiar corect.

1:39 p.m.  
Blogger Singur Eu said...

Si-l cheama Mugurel, in pula mea!!!

1:39 p.m.  
Anonymous You'll never walk alone.... said...

Vei fi atarnat de statuia lui Justinian si lapidat pentru ereziile tale si pentru ca te iei de cei multi si obiditi
SCOUSERS RULE THE WORLD!!!

3:49 p.m.  
Blogger Miorlau Pufos said...

Pablo asta e un tip taare interesant. Din nefericire pentru el, de unul singur n-o sa poata duce cruciada cu toti prostii care cred ca daca au trecut printr-o facultate automat devin intelectuali.

9:41 p.m.  
Anonymous Eu said...

pentru ca pablo a scos la lumina niste oameni care nu stiu sa faca o petitie, merita un golden brau.

dar pentru ca uneori a incurcat ceea ce trebuia sa intrebe cu ceea ce trebuia sa predea, si pentru ca a incurcat bunul simt cu frustrarea, pablo merita muie.

3:52 a.m.  
Anonymous Anonim said...

ai inceput ca-n aia cu " e frumos, dar nu prea" :))

5:32 a.m.  
Blogger rogue said...

Pablo este un martir.
Unii profi i-au trecut doar ca sa nu-si mai murdareasca mainile cu ei sau ca sa apuce sa bea o cafea cu asistentele lor.But he stood his ground.
A reusit epurarea imbecililor/incompetentilor/dezinteresatilor.a se citi alternativ,pe alocuri cumulativ.

5:14 p.m.  
Anonymous Shirina said...

Cred ca cei de anul 3 au invatat lectia si, la anul, vor purta la cingatoare braduti odorizanti pentru neutralizarea mirosului fin al lui Don Pablo. viva la revolucion!

10:27 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Imi place sfarsitul. Din pacate juristii astia, magistratii si generic spus prostii, n-or sa se evapore prea curand.

6:51 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Din pacate facultatea incepe cu Jean si se termina cu Pablo. Ar fi bine sa fie invers si excelent sa inceapa asa cum se termina.

Fata de afirmatia ta cu prostia in magistratura, eu o privesc de la capatul celalalt al tevii si iti dau dreptate.
Probabil se va schimba ceva cand idiotii din grupul lui Jean vor disparea, ceea ce nu vad sa se intample prea curand.

9:58 a.m.  
Anonymous Anonim said...

alte avantaje ale lui Pablo = o are mare si stie meserie. e bun si la facultate, da' mai buuun e in turabo.

9:52 p.m.  
Blogger Woland said...

Jean e notar, ce plm

10:06 a.m.  
Blogger Silvia said...

mie acest sfârşit de facultate mi-a lăsat un gust deosebit de amar. nu mă aşteptam să fie necesar pt a promova examenele de licenţă cu 10 curat să fie un must-have să ai ţărână sub unghii şi IQ subunitar. păcat că aşa se petrec lucrurile în România şi bine că nu mai am de stat decât câteva luni în ţara asta de toată jena.
ps: multă baftă la licenţă (dacă nu ai susţinut-o încă) şi în viaţă! :-*

1:02 a.m.  
Blogger Woland said...

mersi, am dat-o alaltaieri si a fost bine. nu 10 curat, dar bine. da' tu unde pleci?

9:52 a.m.  
Blogger Silvia said...

m-am angajat ca flight attendant la o companie de lux din Golf ;) şi să vezi ce uniformă sexy am :D vine la pachet şi cu un văl :))

12:32 p.m.  
Blogger Woland said...

presupun ca pana la urma ti s-a indeplinit visul. felicitari! distractie placuta si mult succes cu treaba!

1:16 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Presupun ca te referi la c.b. (sau jose armando, cum i se spunea pe vremea mea) si nu la c.l.p., judecand dupa calitatea subiectului de a fi unul din cei mai cocliti cocalari. Apreciabil efortul de a vedea dupa stratul gros de cocalarime si de a-ti strica neuronii gandindu-te ca asta ar fi mentalitatea lui. Insa cred ca te inseli: la cum il stiu, omul sufera de sindromul portarului: stau la iesire si daca nu vreau eu nu treci de mine! Mai mult, il excita sa stie ca poate provoca rau si poate impinge oamenii in situatii disperate. Doar atat e in capul lui de tzoparlan, nu vreo cruciada cu prostia si blazarea studentului la drept (indiscutabil prezente). Zvonurile spuneau ca pablo a fost zecist la vremea lui si recunosc ca i se vede in ochi o oarecare licarire de inteligenta. Insa inteligenta si caracterul sunt 2 lucruri complet diferite si independente. O dau anonima, de la un batran care la vremea lui depunea petitii pentru strunirea unui alt neadaptat: c.l.p. Bafta & bine ati venit in jungla!

5:10 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home