luni, iulie 21, 2008

Lost & Found

F. este un prieten de familie foarte apropiat. Genul de om de succes care, in alta tara, ar fi fost marketat drept "success story". N-a avut nimic, in afara de o copilarie monotona cu ierni din alea de care noi nu stim nimic, cand zapada ajungea la pervaz. A facut un liceu, a facut o facultate, cativa ani mai tarziu, tot nimic spectaculos. Dupa care, din senin, din iarba verde, a inceput sa-i mearga. Acum are totul - case, masini, bani, o firma care merge, care valoreaza enorm si pe care o poate privi cu satisfactia omului care a facut ceva de la zero. Doua divorturi si o fetita de 11 ani care isi petrece weekend-urile cu el mai tarziu, radiografia vietii lui F. ne indica aceeasi simplitate de la inceput: ajunge acasa de la birou seara pe la 11, mananca, se aseaza in pat, se uita vreo ora la filme porno cu minore violate de monstri cu zeci de tentatcule si se masturbeaza frenetic imaginandu-si cum ar fi ca in weekend-ul urmator s-o sodomizeze pe fiica-sa.

M. este, deasemenea, o buna prietena de familie. Deasemenea, n-a avut nimic in copilarie si, din povestile pe care le vehiculeaza la mesele prietenilor, a facut adolescenta in doua perechi de chiloti, dintre care unii mai de ocazie, pentru ca nici de asa ceva nu avea bani. Acum este genul ala de "executive" din filmele americane, CEO la reprezentanta din Romania a unui colos farmaceutic global. Are tot, in afara de o viata de familie, dar a stiut de la inceput ca la asta va trebui sa renunte, asa ca nici macar nu s-a apucat de maritat sau de facut copii. Serile ei sunt la fel de monotone. Ajunge acasa de la birou pe la 11, mananca, se aseaza in pat, se masturbeaza cu o sticla de cola de doi litri pana ii dau lacrimile de durere, dupa care adoarme plangand si, in serile bune, sangerand putin.

Gandindu-te la chestiile astea, nu poti sa nu te-ntrebi. Incercand sa obtinem totul, ne pierdem pe noi insine? Sau, dimpotriva, ne gasim pe noi insine de-adevaratelea si nu pierdem decat acea dulce prefacatorie cu iz de societate pe care ne place s-o transpunem in reguli si care ne tine pe toti cuminti si anonimi la un loc? Fantezia sodomiei propriei fiice, sticla de suc din pizda, sunt semne ale nebuniei la care lumea aproape ca ne condamna daca ne dorim o viata de succes? Sau sunt semne ale libertatii si ale faptului ca, de fapt, oricine poate sa deschida ochii si sa fie tot ceea ce isi doreste sa fie?

37 Comments:

Anonymous Anonim said...

Cred ca fiecare om are un astfel de moment in care ne pierdem pe noi insine...in cautarea atat de profunda, uitam ce mai cautam....

10:29 a.m.  
Anonymous Anonim said...

mult prea hardcore postul asta. varianta soft era ca el sa isi cheltuie banii cu fotomodelele, iar ea sa angajeze diversi gigolo.
vezi, ca si tu te plangeai ca muncesti mult. sper sa nu ajungi in situatia lor. pentru binele copilasiilor din preajma ta si pentru ca nu-mi doresc sa te ranesti sunt in stare sa ma sacrific daca ai ganduri din astea.
ups... sper sa nu citeasca o anume persoana postul meu.

8:37 p.m.  
Blogger Woland said...

eu sper sa iti faci curaj sa ma inviti la un suc. stiu ca vrei.

10:26 p.m.  
Anonymous Anonim said...

te invit sambata in Pat. vii? am multe prietene dragute si fara iubit. cine stie de unde sare iepurele, si iti revine si tie inspiratia, iar eu ma transform in Cupidon. :D
daca vrei te invit si sa ne vedem doar noi dar trebuie sa fie saptamana asta, fiindca lunea viitoare plec din tara pentru mai mult de o luna, si nu trebuie sa fie foarte tarziu fiindca am un iubit gelos.
adresa ta de mess, mentionata la profil, e functionala?

11:48 p.m.  
Blogger Woland said...

e functionala.

11:49 p.m.  
Anonymous Anonim said...

De asemenea*, senior

12:04 a.m.  
Anonymous Anonim said...

iubitule, vezi ca ti-am dat add pe mess. sunt alina. eu nu mai pot sa stau acum. vorbim maine eventual. nb!

12:17 a.m.  
Blogger Woland said...

@anonim
deasemenea e adverb. de asemenea e prepozitie plus atribut. se folosesc in contexte diferite. deasemenea, te invit sa simti diferenta din constructia "n-am nevoie de asemenea comentarii tampite". pup. pa.

si nu cred ca ma duc in Pat, ultima data au incercat sa ma intepe la nota si nu merita.

12:08 p.m.  
Blogger Mikidos said...

?! pai si lui Bubu nu ii raspunzi?! Ti-am adus ceva dulce din vacanta. Cum promisei..Nu am ce sa iti comentez caci nu ma simtesc in stare. Dar is curioasa, te vazusi cu fata asta?! Hihihi!

12:23 p.m.  
Anonymous Anonim said...

bubu, sper ca nu te refereai la mine cand vorbeai de succesul lui woland la femei. si asa ca fapt divers eu nu am de gand sa mi-o trag cu woland (cel putin nu in viitorul apropiat). se poate spune in schimb ca woland ma fascineaza intelectual si ca sunt foarte curioasa cum arata omul din spatele posturilor.
just a girl, nu ne-am vazut inca dar o sa ne vedem sigur caci ma macina rau curiozitatea in privinta lui.

4:06 p.m.  
Anonymous Anonim said...

woland, nici macar de dragul meu nu mergi in Pat? pot sa fiu foarte draguta cu tine daca te sacrifici si ma onorezi cu prezenta.

4:14 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Esti penibil si tinzi sa devii macabru.

P.S. Referitor la intalnirea cu alice, Eu zic sa-l intrebi le Lazarus si pe Magda Ciumac inaninte sa iesi, sa descopere ei daca fata te merita!

4:30 p.m.  
Anonymous Anonim said...

tachinari tachinari...suntem oameni deh.. :)

5:01 p.m.  
Anonymous Anonim said...

totusi, poate ca enough is enough.

1:01 p.m.  
Blogger oceania said...

Nu cred ca sunt chestiile alea shocante care fac ca textul tau sa fie bun. scrii bine, restul mi se pare in plus.

3:09 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Woland si Alice ,eu zic ca ar fi bine sa va intalniti,pentru ca se vede cu ochiul liber ca intre voi exista o anumita atractie,fie ea si numai la nivel intelectual...dar nu se stie niciodata de unde sare iepurele,asa ca ...ce mai asteptati mai copii,intalniti-va cat mai repede! :)))

4:03 p.m.  
Blogger Woland said...

eu zic sa ne relaxam cu totii in legatura cu mine si Alina. cel putin pana se hotaraste sa-si insele prietenul in cel mai obscen mod cu putinta. pe urma, mai discutam.

4:23 p.m.  
Blogger Mikidos said...

Hopa! Iete si boifrendul gelos! Hm..Deja prinde iz de telenovela...

7:44 p.m.  
Blogger Mikidos said...

Nu te enerva drag anonim! poate alice e o persoana decenta, o biata fata care a intrat intr-un joc. Woland nu ii da nas, stai calm:)) Si el pare ca se joaca..ti-l imaginezi mergand in PAT pentru o dama?! Neh..he is too good for that. Zi tu Alex..

8:53 p.m.  
Blogger Woland said...

am sters cateva mesaje. nu e treaba voastra, nici daca e, nici daca nu e curva. in situatia asta, principiul "femeile e curve, barbatii e porci" ne-ar putea duce in directii gresite. mai bine renuntam sa aratam cu degetul, e de cacat.

9:43 a.m.  
Anonymous Anonim said...

de ce laitmotivul textelor tale este sexul?

6:52 p.m.  
Blogger Woland said...

de ce nu?

10:13 p.m.  
Anonymous Anonim said...

cred ca important e cum se simt M si F. pentru ca daca acest stil de viata e asumat si valorizat pozitiv, in ciuda dezaprobarii sociale, atunci nu prea mai are importanta. daca insa M si F simt ca au ratat impliniri pe care societatea le impune si suspina adanc la nefericirea lor, atunci inseamna ca nu sunt destul de puternici, au facut treaba pe jumatate si isi merita din plin constiinta noptilor plictisitoare. daca vrei sa iesi din turma, te duci...nu mai suspini din departare la cum pasc ceilalti.

1:07 a.m.  
Blogger ^^ said...

Draga Alex, ai ajuns cumva, doamne fereste, in situatia prezentata si ca un pretins viitor celebru lawyer justifici anomalii?
Sau din prea multa pasiune pt dezbatere si argumentare te-ai transformat in filozoful care pune totul in balanta si vede apa acolo unde nu-i decat pamant?

P bune, ca impuls la gandire laterala, textul tau e bun, dar ca justificare... wtf?! doar nu crezi ca truditul e impinirea si orgia costul de oportunitate...

1:42 a.m.  
Blogger Woland said...

doar nu crezi ca orgia trebuie justificata...doar nu crezi ca perversiunea e o anomalie...

9:42 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Intotdeauna orgia are sens doar pentru cei care o practica,la fel si perversiunea...

Dar eu stiu un lucru sigur:Cel mai simplu este sa judeci,mai dificil este sa intelegi...iar cel mai greu dintre toate este sa rezolvi o situatie "devianta"...de genul celor descrise de tine!

Pur si simplu cei doi sunt atat de "prinsi" incat cu greu mai pot scapa din acest lant vicios! :(

4:20 p.m.  
Anonymous Anonim said...

unde e comentariul lui viorel?

11:53 a.m.  
Anonymous Anonim said...

de ce da?

4:54 p.m.  
Blogger Woland said...

pentru ca, in final, la asta se reduce fiecare dintre noi. asta ne tine in viata, asta ne impinge in fiecare zi inainte. pofta, dorinta. sexul.

sexul nu e doar pula-n-pizda, dupa cum nici blogul asta nu e doar despre pula-n-pizda.

9:36 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Sex se vinde, sexu prinde la
"public" citisem mai sus ceva legat ca dragu nostru autor foloseste prea mult sexu .Si la ultimu subiect tratat , majoritatea suntem dependenti de munca( multi traiesc pe spatele altora), ne dam provinciali cu iz occidental .Traim in Romania si asta ne ocupa cel mai mult timp:)) parca asa se zice mai nou.Ipocrizia , prostul gust si delasarea sunt principalele prioritati ale romanului.
Si pe Woland il vad ca pe o doxa contemporana :), un om dupa pagini de carti citite, cu o educatie buna si trecut prin viata ;)

10:42 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Afla pe www.ymdecoder.com daca prietenii tai sunt in modul Invizibil pe Yahoo Messenger sau nu.

4:49 p.m.  
Blogger Eva said...

Perversiunea este o anomalie, dar nu poate fi catalogata drept perversiune nicio manifestare care face placere si este ceea ce-si doresc sa faca ambii parteneri sau toti cei implicati in joc. Ma bucur sa ti-ai reluat viata sexuala pentru ca aveam chef sa mai citesc ceva scris de tine. Sub imperiul acelorasi ganduri (cred) am scris si eu un articol tern despre niste rotite, dar nu asta e important. Important e ca articolul tau ma face sa ma gandesc tot mai mult la evadarea din sistem.

4:53 p.m.  
Blogger Woland said...

evadare, da, dar nu de dragul confortului personal intr-o baita cu apa calduta. evadare de dragul evadarii, evadare cu sange si transpiratie. evadare cu sex pervers, da, dar nu pentru glorie, bani si pitipoance. ca la Palahniuk. ca la Bukowski si ca la cumatrul lui Martin Amis.

aia da. altfel, n-are rost, zic. ca la arta.

9:46 p.m.  
Anonymous Anonim said...

nu se intelege, exista alternativa si e la indemana, dar noi nu o vedem? sau in fond nu exista?

2:01 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@norix: eu il vad pe woland ca pe un filistin, care este ;)

@eva: evadare din sistem? cand a fost posibila, like... ever? e deja excesiv de redundant sa adaug faptul ca sistemul este gravat in structura omului. grila umana de interpretare e alcatuita din atitudini, credinte si opinii nascute/ alimentate de sistem. restul, e cam tacere :) si hai sa nu ne erijam in acesti superbi revoltati, pentru ca e practic imposibil sa constientizezi revolta per se, in this freggin' superficial society.

11:43 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Interesant blog. Totusi, observ ca te-ai oprit iarasi din scris ... astept ganduri mai recente sa vedem daca se pastreaza .. interesul :)

2:22 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Spunea cineva de aici ca perversiunea e o anomalie. Intrebarea mea este urmatoarea: cine suntem noi sa spunem ce este normal? Noi, oamenii din Romania, avem tendinta de a spune ca "normal" este ceea ce crede/face/gandeste majoritatea populatiei despre un anumit lucru. Nu este oare gresit intr-o tara in care majoritari sunt oamenii fara cultura, fara gust , dar cu berea si micii langa ei???

1:18 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home