vineri, august 22, 2008

Are we that different?

De la fasa la barba alba si de la dinozauri la microcipuri, barbatul a vrut pizda si pizda, pardon, femeia, a vrut maritis. Nu e loc de intors, e adevarat, e clar, e recunoscut, nu accept niciun alt punct de vedere pentru ca e ipocrit, are iz de feminism, mascheaza deficiente erectile sau toate cele de mai sus.

Si nu vorbim aici neaparat de nunta ca in povesti, cu rochie alba, caleasca in forma de dovleac si conduri de cristal. Swarowski, evident. Nu vorbim nici de wedding planner, Marriott Grand Ballroom, limuzine si luni de miere in Bora Bora (it was so nice they named it twice). Vorbim despre cum ar putea ea sa se miste intr-un chip cat mai talentat incat sa puna mana (sau gheara, pentru acelea dintre voi putin mai pisicoase) pe EL. Bine, nu in mod special pe el, ca stim foarte bine ca el are burtica, e lenes, bea un pic prea mult, se uita la fotbal, se scobeste in nas, isi suge maselele, face dus o data la doua zile, are dintii galbeni, intoarce capul dupa altele pe strada etc. etc. etc. Nu, nu, el e un munte de defecte aproape intolerabile. Portofelul lui, in schimb, n-are niciun defect, niciun viciu, niciun pacat. Poate doar ca nu e mereu atat de gros pe cat ar trebui, dar nici asta nu e ceva ce nu se poate remedia in timp.

Intelepciunea digitala a zilelor noastre, izvorata de la oameni cu laptopuri, dive si emisiuni cu vedete in chiloti, dimpreuna cu moralitatea colectiva a unei societati tulburate si vag alcoolizate, le-a invatat pe toate muierile ca nu sade bine sa fii nemaritata de la o varsta incolo. Inghitim, desi cu noduri, pastila sexului pre-marital, dar s-o tot tii asa la nesfarsit singura, nemaritata si hiperactiva sexual, asta nu. Pana aici! La urma urmei, maritata sa fii, ca de futut oricum poti sa te futi cu cine vrei. Invers nu prea merge, ca mama soacra n-o sa-l ierte niciodata pe porcu' dracu' daca-i inseala fata, dar hei!, intr-o lume a barbatilor au si ele dreptul sa discrimineze si sa caute compensatii de-astea ieftine.

Ca sa nu divagam. Trebuie sa te mariti. Daca la 25 de ani inca n-ai barbat, e ceva in neregula. Esti prea curva, esti lesbiana, esti proasta, ceva nu se leaga. Evident ca la ei e invers, evident ca ei daca au 10 gagici sunt macho, iar daca ele au 10 barbati sunt curve, viata nu e dreapta, femeile nu sunt egale cu barbatii, bla bla bla. Dar nu asta e important. Nici macar faptul ca, daca nu iei masuri, s-ar putea sa te apuce 30 de ani si tu in continuare sa iei muie pentru 2 pastile de X in veceu la Kristal nu e important. Important e ca daca amesteci una bucata etica sociala tip "trebuie sa te mariti" cu una bucata dezagregare a sistemului de valori tip "Monica Columbeanu e supervedeta in Romania si toate fetele vor sa fie ca ea" si cu una bucata cultura contemporana tip "te iubesc in stil Armani ca sa moara toti dusmanii", rezultatul e naspa. Toate femeile vor si trebuie sa se marite, dar numai cu miliardaro-pensionari simpatici posesori de Bentley si de extensii peniene.

Si intre toate astea, se gasesc unii care au tupeul sa ma acuze pe mine ca sunt superficial si arogant atunci cand ma lamentez ca nu gasesc Bottega Veneta sau Prada in Bucuresti.

48 Comments:

Anonymous Anonim said...

Woland...nu mai fi atat de acid fata de nenea Virinel,el nu a facut decat sa "adopte" un cocostarc dornic de parvenire,care la randul ei i-a si turnat un "pui" mostenitor...deh...s-au ajutat unul pe altul...intelege si tu!

9:41 p.m.  
Blogger Woland said...

evident ca n-are absolut nicio legatura cu Irinel sau cu alte vedete de-astea prefabricate.

9:48 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Pana la urma toata lumea ajunge sa faca .. ce face toata lumea. Asa e si chestia cu maritisiul la femei. Problema e ca au devenit mult prea superficiale. Nu isi dau seama ca or sa ajunga pe la 40, singure (cu tot cu burtosul lamentabil de pe canapea), langa un om cu care nu au nimic in comun in afara de dorinta avida pentru bani si pozitie sociala. Fac copii de dragul de a`i face, pentru ca "asa trebuie" si "da bine" in societatea de rahat in care ne aflam. Bottom line ? Sunt niste idioti. Si ele pentru ca se vand, si ei pentru ca nu vad adevaratul motiv care se ascunde in spatele cuvintelor dragastoase si privirilor galese aruncate de specimenul de langa.

11:48 p.m.  
Anonymous Anonim said...

I Guess You'll Do
http://www.youtube.com/watch?v=mTkp9UqVVHs

n-am inteles-o p-aia de la sf cu Prada:)

2:54 a.m.  
Anonymous Anonim said...

ps: cu toate ca si femeile cand vor sex...chiar vor sex:)

2:57 a.m.  
Blogger Woland said...

cum n-ai inteles-o? stii de unde as putea sa-mi cumpar, sa zicem, un costum Prada in Bucuresti?

8:25 a.m.  
Blogger simonacratel said...

Stii ceva? M-am saturat de tine! Dar cred ca e ceva adictiv, ca vad ca nu ma pot abtine sa nu te citesc. Din mascohism probabil.

9:33 a.m.  
Blogger Woland said...

vad ca ma iubesti asa de mult ca template-ul de la blog-ul tau e acelasi ca la al meu.

9:58 a.m.  
Blogger simonacratel said...

ha! you wish!

10:57 a.m.  
Anonymous Anonim said...

anumite articole Prada gasesti la The Place.
nu chiar toate femeile vor sa se marite cu un burtos chel. pentru anumite persoane primeaza criteriile estetice si cele intelectuale.

1:56 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@ mell, ai dreptate, nu chiar toate din categoria aia se marita cu burtosi, dar toate se marita cu banul :)

2:26 p.m.  
Blogger simonacratel said...

@neruna: tu te-ai insura cu o femeie urita? Sau care habar n-are sa gateasca?

Sint lucruri care se cer de la un reprezentantii unui anume sex, niste stereotipe, care nu vor disparea niciodata.

Si nici nu cred ca ar fi bine.

2:31 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@ simona aici nu vorbim despre cum ar trebui sa fie, ci despre cum e ... uita`te putin pe strada ... vad femei extraordinar de frumoase, stand in dreapta unui barbat pur si simplu libidinos ... si nu e un caz, doua, trei ... sunt exagerat de multe ...

2:40 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@ simona e de coma :))

ca la angajare: "nu pot sa te angajez dc nu ai carnet"... vs "nu pot sa te iau de nevasta dc n-ai carnet...de facut mancare"

simona, sa ai grija in bucatarie cand iti faci maiestria la gatit, sa nu si gusti cu pasiune...sa te faci grasa si urata, si sa anulezi asa prin gatit, tocmai faptu ca stii sa gatesti :)

of of simona...mai elibereaza-te mai de presiune, nu mai lua in seama toate obligatiile astea adunate; dc erai la arabi, ce facei?:)

2:43 p.m.  
Anonymous Anonim said...

okay woland, nu era niciun "catch" :)

2:45 p.m.  
Blogger simonacratel said...

@aprozarnet: honey, cind m-am maritat nu mi-am facut niciun calcul, atit de imbecila eram, dar de exemplu alaltaieri cind m-am dus sa-i cumpar birou lui fi-miu ca incepe scoala si am facut un calcul la tot ce-i trebuie si am vazut ca duce la 1.000 de euro, m-am bucurat ca am intimplator un barbat care poate intretine o familie.

Capisci?

:)

2:50 p.m.  
Blogger simonacratel said...

Da, ok, unde sa ma uit pe strada? verifica-mi profilul, sint in germania! Nu stiu ce se mai intimpla pe acolo prin romania, ce vorbesc eu?! ce mai stiu eu?

Dar sa stii ca pe mine nu m-a interesat niciodata cum arata un barbat. Un barbat frumos cind spune o prostie e cam greu sa-l mai consideri frumos, n-ai observat?

2:53 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@ simona se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie cazurile respective :). Si "chel si burtos" era mai mult un mod de a sublinia faptul ca barbatii respectivi nu au ce cauta langa femeile respective. Sau invers. Nu, nu primeaza "look`ul", dar trebuie sa fie curat, ingrijit, sa stie sa vorbeasca precum si multe multe altele care, dupa parerea mea, fac cat toti banii din lume. Ei, barbatii de care vorbesc eu isi .. acopera lipsurile prin mormanul de bani in care se scalda, iar femeile ii "iubesc". E trist :)

3:01 p.m.  
Blogger simonacratel said...

@neruna: nu inteleg cui ii pasa de soarta acestor femei?! ca nu par de vreo calitate deosebita daca sint asa cum zici, de ce discutam despre ele?!

De cuplul monica&irinel eu nu inteleg de ce mai aduce vorba careva, ca mi se pare prea jenant.

Eu citesc spasmeurbane, dar daca mai aud odata ca femeile sint dupa bani (adevar general valabil) inebunesc!

3:12 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@ simona chill :) nu e un adevar general valabil, dar trebuie sa recunosti ca multe se "vand". Oricum, e bine ca nu esti in tara si nu trebuie sa vezi asa ceva :)

3:17 p.m.  
Blogger simonacratel said...

@neruna: hahaha. Sint calma, sint calma.

Dar mi se pare un fenomen conform cu tot ce se intimpla in romania in momentul actual (asa, dinafara, cit il percep eu).

Cred ca in romania foarte multi au ajuns sa creada ca acolo mai important este citi bani ai si nu ce gindesti, citi bani ai si nu cita scoala ai. Importante sunt lucrurile materiale, si nu restul. Restul nici nu mai exista.

Ai putea sa-i spui fetei tale in romania actuala: invata foarte bine la scoala daca vrei sa fii cineva si sa iti cistigi existenta decent?

3:28 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@ simona exact asta spueam si eu :)
Nu, din pacate dupa cum merg lucrurile aici, ar trebui sa`i spui :fata mea, ingrijeste`ti corpul, du`te la solar, ai grija ca fusta sa nu depaseasca genunchii, si vezi pe ce mahar pui mana ca sa`ti asiguri viitorul.

3:32 p.m.  
Blogger simonacratel said...

Lasa ca nici faza asta de lupta pentru supravietuire n-are cum sa dureze prea mult. Eu sint optimista. Cred ca e doar o faza.

(ori sper :) )

3:36 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Dureaza de muuuuult timp. Numai ca in timpurile vechi era lumea mai diplomata si nu era asa ... accentuat fenomenul. Acum sunt pe fata fetele "ai bani? ai masina? vre`o vila ceva? da? bine, ies cu tine la suc" :)))

3:39 p.m.  
Blogger simonacratel said...

Ma faci aproape sa-mi fie mila de barbati, pe bune, daca n-as fi fost si eu adolescenta in romania si as fi vazut ce poame sint baietii. :) Mi-as fi dorit sa fiu asa desteapta! lol

3:41 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Lasa, nu`ti fie mila ca nici ei nu cauta mai mult ;)

3:43 p.m.  
Blogger simonacratel said...

Vai de mine, hai sa nici nu intram in subiectul asta, cit de interesati material pot fi si ei, ca sa nu incep cu alte alea.

mai bine tacem.

3:45 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Da, hai sa nu incepem ca si asa i`am facut spam lui Woland aici :))))

3:48 p.m.  
Blogger simonacratel said...

hahaha

pai a meritat!

3:49 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Crezi ? Postul a fost ok, sunt de acord cu ce spune, nu sunt de acord cu generalizarea :)

3:53 p.m.  
Blogger Woland said...

ma plictisiti. daca nu sare sange, e degeaba.

4:02 p.m.  
Blogger Woland said...

mai usor cu atata "draga" ca ne cade greu la stomac.

4:34 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Care draga ? Cred ca ai o zi proasta :) sau ai sters posturile ca sa ai tu ultimul cuvant ?

4:36 p.m.  
Blogger Woland said...

nu, am sters posturile pentru ca:

1. nu sunt obligat sa tin aici toate aberatiile.
b. vorbiti prea mult.
III. nu stiti cand sa va opriti.

si pana sa citesc 30 de reply-uri ridicole, avusesem o zi foarte buna.

6:15 p.m.  
Anonymous Anonim said...

simona, esti o norocoasa: si frumoasa, si stii sa gatesti, ai "intamplator" si barbat cu bani...si esti f multumita si nu ai vrea altfel

pai ce mai pot sa zci?

Dc nu erai frumoasa si nu aveai noroc cu intamplarea...ar fi cam trebuit sa te prostituezi pt ele, in ce fel ar fi fost nevoie;
asa ca...Bine ca ai fost norocoasa


nu ma lua de sus cu "honey" si "capisci" ca n-ai pe ce baza; chit cu frumusete si posibilit de birou nou

6:28 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@ woland 30 de reply`uri ridicole ? Au fost 30 de reply`uri in care spuneam exact ce spuneai tu in postul tau .. rezulta ca si postul tau e ridicol ? Rezulta ca, de fapt, ziua ta n`a mai fost buna din momentul in care l`ai scris. Nu mai fi asa tafnos ca n`ai de ce, si nu cred ca te-a jignit nimeni pentru ca tu sa fii nevoit sa o faci. Have a nice day !

7:00 p.m.  
Blogger Woland said...

nu, au fost 30 de reply-uri in care repetati la nesfarsit aceleasi lucruri. despre cum femeile sunt pe interes, barbatii au partea lor de vina, barbatii e porci, e vorba de stereotipe (sic!) si asa mai departe. ca niste muieri. 30 de reply-uri in care ii dadeai apa la moara unei femei suficiente, blazate de gaura mai mare a covrigului nemtesc, raportat la cel romanesc. tot ca muierile.

nu e vorba despre bani in mod deosebit. nici despre superficialitate, nici despre lipsa de educatie a gagicilor de pe-aici versus aura academica a nemtoaicelor. cu atat mai putin despre sotul simonei, biroul baiatului ei, honey, capisci sau cat de efemera este frumusetea. ar putea fi vorba, totusi, despre ce ii invatam pe copiii nostri, dar sa nu intram in asta.

era vorba despre un fapt simplu. incompatibilitatea dintre sexe. barbatii vor "futaiuri". femeile vor "relatii". restul, e poveste. ca sa nu ne imaginam acum cate un portofel atarnat de cate o pula. pls.

7:19 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Cum ziceai tu ? "Cititi de 2 ori sau de 10 pana intelegeti despre ce e vorba" ? Aplica asta si la tine cand citesti ce am scris eu. Daca nu ai observat eram in contradictie. Si nu, nu sunt feminista, dispretuiesc femeile din ziua de azi si sistemul lor de valori, probabil de aia cand eram mica ma jucam cu masinutele si singurii mei prieteni adevarati sunt barbati. Si pana la urma, barbati, femei, suntem toti oameni, predispusi acelorasi greseli, placeri si dorinte. Asa ca nu mai fi asa ofuscat si pastreaza termenul de "muieri" pentru pipitele care se regasesc in postul tau.

7:26 p.m.  
Anonymous Anonim said...

"barbatii vor "futaiuri". femeile vor "relatii"."

si nu exista exceptii? ..mai multe? si asta e un stereotip; tine de fiec persoana in parte; poate sa fie "mai" adevarat concret dupa o varsta la femei totusi:)

"nu e vorba despre..etc" -it`s all interconected:)

10:16 p.m.  
Blogger Woland said...

de la orice regula exista exceptii. ce e mai relevanta, regula sau exceptia?

si toate sunt interconectate numai atata timp cat vrei tu sa le definesti sau sa le dai valoare unele prin altele. altfel, sunt adevaruri de sine statatoare.

daca ar fi sa nu despicam firul in 4, am avea ragaz sa vedem reflexia unei discriminari vechi si statornice - barbatii sunt "mai buni" decat femeile, dar au handicapuri emotionale grave.

10:28 p.m.  
Anonymous Anonim said...

woland,sa intelegem ca esti din nou activ sexual?:)

12:54 p.m.  
Anonymous Anonim said...

multe femei nu vor mai putine futaiuri decat barbatii, numai ca ar vrea relatie pt fiecare...si aicea apare contradictia dintre teoretic si practic

"femeile nu vor ce spun ca vor"

3:54 p.m.  
Blogger Woland said...

mai mult sau mai putin. am mai iesit la cumparaturi, insa.

10:28 p.m.  
Anonymous Anonim said...

44 comments , chiar ma gandeam "sa vezi distractie" si cand colo.. ntz ntz ntz

8:49 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Mah... Ma enervezi ca generalizezi intr-un fel femeile si nu numai in postul asta :)). Foarte adevarat ce zici, dar cine dracu o mai si zis ca daca "al tau" nu are bani etc. nu te mariti?! Si apropo... nu o sa ma marit pana in 25 de ani. Care comenteaza? =)) (Bravo! Nu ma mai satur sa iti citesc gandurile, chiar daca unori esti misogin... :*)

6:41 p.m.  
Anonymous Anonim said...

evident ca esti superficial!
ai fluturat niste truisme doar ca sa te mai vaieti putin la final.

12:38 a.m.  
Blogger Mikidos said...

Woland..am venit acasa.am citit.am citit.am citit. bine te am regasit. inca am un borcanel cu ceva dulce pentru tine:) mai am de citit ceva si apoi poate o sa scriu vreo doo. sau poate nu..

11:30 p.m.  
Anonymous Anonim said...

woland. scrii fain. cred. ca inca nu am citit tot. stii ce te rog? da-mi vreo 5-6 motive daca ai chef desigur, pentru care iubesti tu femeile/femeia.

4:16 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home