duminică, noiembrie 22, 2009

Filing

Stiu ca vine in contextul exit-poll-urilor, dar n-are neaparat legatura. Am senzatia ca tara asta, in general, si orasul asta, in special, au ajuns intr-un mare cacat. Lucrurile par sa degenereze mai rapid decat eram eu candva capabil sa ma adaptez. Ce pulamea?

miercuri, noiembrie 18, 2009

Si vom trai

Reteta

Se ia o sticla de cur si-un cap de pipa de cap.

Se iau doi voinici ghindari cu o pasiune nedisimulata pentru chec si cu atestat de ciorditor de curent emis de Electrica SA. Se pun la foc mic la drum de seara intr-un o(ri)ficiu - deci o ard pe voie buna, muzica dubioasa si rachiu de piersici cu suc de piersici in timp ce se uita lung la pizdele care se scurg in susul si in josul culoarului, in drum spre sau dinspre baie pentru dusul regulamentar de sambata seara, dinainte de iesirea in oras. Inca mai spera ca mai tarziu, mai spre dimineata, un flacau o sa caute sa se introduca in vietile si pantalonii lor si ar fi pacat sa puta, zic. Ele, nu flacaul. Dar divagam.

Se iau cei doi voinici ghindari de mai-nainte si se aseaza frumos pe fundal de Imperiu' la Pisica, muzica de corazon care ar fi excesiva daca ar avea si cuvinte, dar e perfecta asa cum e, adica fara. Bucata care te baga in ganduri din care iesi greu, foarte greu. Si in functie de o(ri)ficiu, gandurile sunt uneori negre, alteori albastre si de cele mai multe ori de cacat. Doar ca in seara aia au fost altfel decat de obicei.

Asa ca mos ghindar s-a uitat la mos ghindar si si-au spus de toate fara sa-si miste buzele. Nopti pline de fum in sufragerie, dupa care mucii erau negri si tricourile ude leoarca. Shaorme mancate la 5 dimineata cu curul pe bordura sub statuia lui MK, cantand cu cersetorii refrenuri din Pepe. Vodca cu suc de mere verzi si menta uscata si pisata. Trepte. Biblioteci. Caterinci. Pizde care nu sug pula si nu fac sarmale pen' ca s-au emancipat si isi permit sa spuna "nu". Cimitir de amintiri. Blondutzu cautand barul. Tequila stinsa cu bere sau bere stinsa cu tequila. Alcool stins cu alcool, ca sa fim rigurosi egzacti. GigiPipi la film la mol? Sa fie primit. Vieti de oameni. Gratare in ploaie cu mici si bere. Pizde din Buzau, pleonastic vorbind. Grupu', Cosmarca si eschimosii. Toate cacaturile.

Si oricat de dubios ar suna, s-au imbratisat barbateste, si-au tras mucii, si-au mai turnat cate-un pahar si au bagat mai departe. Prietenia e intr-un pahar de rachiu de piersici cu suc de piersici. Ca sa nu deruteze gustul.

Am avut noua vieti, da' le-am pierdut pe toate.