duminică, martie 30, 2008

NA-Ti-O

Vad ca tot e la moda sa critice toata pulimea bloggeristica Summit-ul NATO de saptamana viitoare, asa ca intre puberi complexati, anti-americani efervescenti si hoarde de indivizi limitati si complet ignoranti fata de tot ce inseamna politica sau diplomatie in zilele noastre, o sa-mi dau si eu cu parerea.

Mai intai a fost traficul. Ne-au secat pe toti la fiere culoarul unic si restrictiile si toate porcariile care au transformat drumul matinal spre serviciu intr-o tentativa de a escalada Everestul. Militienii sunt la fel de prosti ca si pana acum, doar ca acum sunt mai multi. La fel de dezordonati, dezorganizati si incapabili de a lua decizii eficiente in timp real. Termeni mult prea tehnici care definesc abia pe jumatate imbecilitatea ireala a agentilor de circulatie. Traficul a fost congestionat, este si va fi si de-acum inainte, cu sau fara Summit.

Apoi a fost accidentul de pe Kiselleff, cu studenta ucisa pe trecerea de pietoni sub nasul politiei. Militieni prosti sau nu, salvarea a venit in 8 minute, dar n-a avut ce sa faca. Acum sincer, trebuia sa-i faca agentul respiratie gura la gura si masaj cardiac? Politistii abia daca stiu sa scrie, au vreo pregatire in ce priveste resuscitarea unei victime? Oftica si naduful oamenilor mi se par arbitrar si stupid varsate in carca politistilor in situatia asta. Accidente au fost, sunt si vor fi si de-acum inainte, cu sau fara Summit.

Va urma Summit-ul propriuzis. Unii nu vor iesi din case. Altii vor ramane fara masini. Niste cretini vor sa protesteze pro Teo Peter si anti Politia Romana in timpul reuniunii si in vizorul lunetistilor. Toata lumea injura statul, guvernul, presedintia, NATO, UE si toate mamele, dumnezeii si cristosii posibili si imposibili. Toata lumea ignora ca lucrurile bune raman facute, indiferent de pretext si indiferent de oportunitate.

Despre protestele astea, nu sunt multe de spus. Banuiesc ca n-a dat nimanui prin cap ca n-o sa fie nimeni de fata la flash mob-ul pro Teo Peter care sa sesizeze amploarea sau importanta mesajului, in afara, poate, de lunetistii de pe Teatrul National. Acelasi lucru e valabil si pentru servetelele care se vor arunca la muzeul Antipa. Vor fi de fata protestatari, politistii si agentii secreti. Power to the people! Nici macar un mesaj nu suntem in stare sa transmitem, nici macar o idee nu suntem in stare sa vindem si ne mai miram ca pute pamantul sub noi de cat de lenesi, prosti si saraci suntem. Umilinta exista, nu contest. Dar sunt putini cei care cu adevarat nu-si merita aceasta umilinta. E nedrept sa fac eu doua ore in plus pana in centru, la facultate sau la munca, dar nu stiu cat de nedrept e ca un mos de 80 de ani ajunge cu doua ore mai tarziu in parc sa joace sah.

Despre Summit in sine, nu pot decat sa constat amuzant ca majoritatea celor care sunt impotriva sunt fix aceia care nu conteaza. Pusti de 17 ani si pensionari, dubiosi cu doua clase mai mult ca trenul, gospodine frustrate, soferi pe basculanta si comis voiajori calare pe dacii papuc. Oameni care nu reprezinta nimic pentru societate si care n-au nicio contributie la bunastarea sau evolutia umanitatii. Toti au un singur lucru in comun, antipatia pentru singurul eveniment din ultimii 20 de ani cu potentialul de a pune Bucurestiul pe harta lumii civilizate. De ce? Pentru ca niciunul dintre ei probabil ca nu intelege nimic din ce inseamna ca Bush si Putin sa se aseze la aceeasi masa in Bucuresti si nu in alta parte.

Poate mi se pare mie si de fapt nu se apropie sfarsitul epocii “Budapest-Romania / Bucharest-Hungary”. Poate aberez eu si anuntatul “Pact de la Bucuresti” n-o sa insemne nimic in viitorul NATO si, implicit, in viitorul securitatii si cooperarii militare internationale. Poate e normal sa ne cacam pe tot ceea ce nu intelegem sau pe tot ceea ce nu ne mareste pensiile si nu ne ieftineste painea. Poate tot ce nu trece prin stomac, nu conteaza.

Sau poate toti idiotii anti-occident din Romania ar trebui sa moara in bezna si sa nu ne mai tina pe noi in loc.

13 Comments:

Anonymous Anonim said...

Sa moara in bezna! Si sa nu ne mai tina pe loc! :)

Cheers!

12:43 a.m.  
Blogger Silviu V said...

Eu unu cu summitul in sine n-am nimica, insa o parte din masurile asa-zise de protectie care il acompaniaza mi se par abuzive. Am niste prieteni care stau pe bulevardu Unirii, fix ala cu Casa Poporului , si care n-au voie sa deschida geamu sau sa iasa pe balcon in timp ce trec coloane oficiale? Cum vine asta domnle, sa n-am voie sa ies pe balconul meu in casa mea pentru care am titlu de proprietate si tot ce trebuie?

Bush, Putin si tot ailalti sunt pana la urma oameni politici, nu zei. N-ar trebui sa cauzeze atat de mari valuri in urma lor.

2:36 a.m.  
Blogger Woland said...

Articolul 53 din Constitutia Romaniei spune:

ARTICOLUL 53
(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

Pe scurt, stati in casa, nu iesiti in balcoane. De ce? Ca nu e voie.

8:55 a.m.  
Anonymous Anonim said...

..pai normal ca e in lege si ca exista "scuze"..
insa,
tocmai pt ca totul este interpretabil, se face in asa fel incat, din comoditate, din ignoranta, din acordare de prea mare importanta lor(care au o treaba oficiala iar nimic nu mai conteaza.. deloc), sa se includa in "motivatia" din lege.

nu face nimeni "restrangerea" corect, ca la carte si exact cat trebuie.. o face cu ciomagu, adica un abuz legal.. care creeaza un precedent

nu sunt antioccident, nici anti summit

12:39 p.m.  
Blogger cAnDYman said...

"Cretinii" aia care vor sa protesteze pentru injustitia din cazul Teo Peter sunt familia lui si mi se pare chiar o cretinitate din partea ta sa te iei de chestia asta. Dar, pana la urma, asa-s romanii, daca vad ca unul face ceva si stie ca nu o sa obtina ceea ce i se cuvine de drept, mai bine il ocaraste decat sa puna umarul sa ajute, ca poate schimba sortii de izbanda.
Eu zic sa te gandesti de doua ori inainte sa faci afirmatii din astea de-a dreptul nule si neavenite.
Spor la inspiratie...

1:22 p.m.  
Blogger Woland said...

@aprozarnet
nimic nu se face perfect nicaieri in lume, dar situatii exceptionale cer masuri exceptionale. lumea ar trebui sa inteleaga, la urma urmei e pentru un scop mai presus de interesul sau confortul individual.

@candyman
nu, cretinii nu sunt familia lui, sunt oameni care promoveaza pe bloguri proteste de strada, care explica ce tricouri trebuie sa-si faca participantii si care promoveaza filmulete de pe youtube cu evenimente similare din New York, Londra si alte mari orase din lume. vezi alinfarcas.ro, neuronu.ro si altii carora nu intentionam sa le fac reclama, dar sunt destul de sigur ca n-au nicio legatura cu familia lui Teo Peter.

daca ar fi fost vorba doar de familia lui, care reactiona civilizat si elegant la o decizie care li se parea injusta, as fi inteles. exista mijloace pentru asta, in primul rand juridice. daca, insa, familia lui incita la "solidaritate" din asta ieftina, adica la proteste in strada in timpul Summit-ului NATO, sunt niste cretini. iar cei care ies in strada sustinand ca viata unui om nu face 15 mii de euro, ci 25 sau 50 sunt niste cretini si mai mari.

2:07 p.m.  
Anonymous Anonim said...

http://badabum-plaza.myminicity.com/

10:48 a.m.  
Blogger muffin said...

woland, asa nene! da-le-n cap! yuppie :D

7:23 p.m.  
Anonymous Anonim said...

felicitari pentru tot ce scrii.

9:51 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Imi pare ca te cam contrazici...Adica zici ca pute pamantul sub noi de cat de lenesi sunem, si totusi ii critici pe cei care se misca din fata televizorului/PC-ului sa arate un semn de solidaritate pentru niste familii indurerate (respectiv Teo Peter si tanara calcata de masina al carui nume nu i l-am retinut, din pacate). Daca nu o sa fii tu la flash mob, nu inseamna ca nu vine nimeni. Si apropo, daca simti ca pute pamantul sub tine...zic sa iti investighezi sosetele ;)

3:00 p.m.  
Blogger Woland said...

lenea n-are nicio legatura cu participarea la manifestatii, are legatura cu munca sau scoala, cu practicarea unei meserii, cu construirea unei cariere. se pare ca toate astea palesc in fata unui protest insipid care nu va schimba nimic. eu nu vreau sa arate nimeni semne de solidaritate, eu vreau sa puna mana pe sapa sau pe stilou si sa munceasca pentru ei si pentru tara asta. performanta si succesul sunt cuvinte goale de continut pentru majoritatea romanilor, care se scalda in incompetenta si mediocritate aruncand mereu vina asupra altora - asupra guvernantilor, asupra NATO, asupra sistemului etc. etc.

hai sa n-o dam in vrajeala ieftina, daca chiar vrei sa vezi cat de tare pute pamantul sub mine, te invit sa vii tu sa-mi mirosi sosetele. si astept cu mare interes sa ma vad contrazis de sutele de participanti de la manifestatia pro - teo peter. pana atunci, cred ca e mai rezonabil sa presupunem ca eu am dreptate si tu esti idealist.

3:44 p.m.  
Anonymous Anonim said...

"Oameni care nu reprezinta nimic pentru societate si care n-au nicio contributie la bunastarea sau evolutia umanitatii"
"Sau poate toti idiotii anti-occident din Romania ar trebui sa moara in bezna si sa nu ne mai tina pe noi in loc."
Umanitate?NATO?Uhh cred ca traim in realitati diferite.

10:46 p.m.  
Anonymous Anonim said...

esti un cacat pisat cu ifose de ,,open-minded'',du-te si lasa-ne tu pe noi, mars in lumina pizdei matii de retardat ce esti.Robotizatule, sclavule....Auzi NATO frate, UMANITATE...:)))) hahahaha asta nu demonstreaza decat ca esti un copil prost si inconstient, spalat pe creier, dobitocule fa sluj pe 4 iulie si 9 mai....Crezi ca cei ajunge undeva?!!pupincuristii ajung maxim Adjuncti:))Prostule! ,,Bunul Samaritean''

5:44 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home