vineri, februarie 15, 2008

De ce Haruki Murakami e mai bun ca sexul

De la branzabarzaviezure la dezoxiribonucleic si sternocleidomastoidian, lui F. i-a placut sa citeasca. In scoala generala era singura care mai imprumuta, din cand in cand, carti de la biblioteca. Gasea cate un volum de Jules Verne dezmembrat, jerpelit, sodomizat de zeci de generatii de elevi care isi varsau amarul corigentelor pe cartile alea plicticoase si fara poze. Gasea cate-un volum din asta, il lua acasa, il lipea, ii invelea in coperti din hartie, iar dupa ce savarsea ritualul reparatiei, se punea pe citit. Dupa ce s-a facut mai mare si a terminat de inghitit Jules Verne, s-a apucat de clasicii englezi si, mai tarziu, de rusi. Dormea cu Dickens, lua micul dejun cu Jane Austen, se uita la televizor cu Wordsworth si, tovarasul lui, Coleridge, se lasa pervertita de Byron, se lasa violata de Shakespeare, se lasa amagita de Thomas Hardy si de surorile Bronte. Cand a intrat la liceu s-a indragostit de Dostoievski, se masturba citindu-l pe Puskin si ii insela pe amandoi cu futaciosul ala de Gogol.

Cand a mai crescut un pic si s-a intamplat sa faca sex de-adevaratelea, nu doar in imaginatia ei cu autorii ei preferati, s-a gandit la Joyce. S-a gandit la D.H. Lawrence in timp ce inghitea sperma calduta a tipului. Repeta in minte pasajele preferate din Thomas Mann cand un alt baiat a prins-o pe nepregatite si i-a bagat-o in fund. In loc sa tipe sau sa se opuna, si-a adus aminte de Gregor Samsa si a bufnit-o rasul. Omul gandac facea sex anal?

Cand a intrat la facultate a adaugat droguri la carti. Chestii usoare, de societate. Cand fuma, citea Palahniuk sau John Fowles. Uneori Martin Amis. O excitau, o transformau, faceau din ea un fel de Gregor Samsa care in loc de antene si picioare avea o pizda uriasa hipersensibila si excesiv de pofticioasa. N-a durat mult pana sa apara sentimentele de vinovatie. Studiind-o pe F., pana si Freud ar fi ramas un pic socat, s-ar fi scarpinat in barba si ar fi scapat un "mai las-o-n pula mea de treaba!". Noroc ca Freud e mort iar F. e o femeie hiperactiva din punct de vedere sexual. Dupa sentimentul de vinovatie a aparut, previzibil, dealtfel, nevoia de a fi pedepsita. Le spunea tuturor barbatilor pe care ii avea ca ii inseala cu Bukowski, cu Vonnegut si, cand chiar avea chef de excentricitati, cu bosorogul ala de Norman Mailer. Le spunea toate astea si astepta ca pumnul necredintei ei sa-i zboare dintii din fata, ca sutul imposturii ei sa-i invineteasca curul. Cand barbatii respectivi nu reactionau asa cum spera ea, devenea agresiva. Da, i-am supt pula lui Hanif Kureishi. Da, m-am futut cu Salman Rushdie. Da, pe Orhan Pamuk l-am lasat sa mi-o bage si-n cur. Boule, impotentule, tu n-o sa fii niciodata in stare sa-mi provoci orgasmele pe care mi le provoaca Kadare.

De obicei stupefactia si perplexitatea apareau in locul furiei si turbarii pe care le astepta F. De obicei dintii ii ramaneau la locul lor, curul ii ramanea la fel de rozaliu si bun de futut, iar barbatii ii intorceau spatele si plecau facandu-si cruce cu limba-n gura. Pedeapsa mai grea decat sa i se respinga apelurile sau sa fie trecuta in lista de ignore pe mess nu primise niciodata. Niciodata pana l-a intalnit pe C. I-a insirat si lui toate obscenitatile posibile si imposibile, i-a descris si lui futaiurile abjecte pe care le tragea cu toti scriitorii, i-a descris cu lux de amanunte cum o excita fiecare dintre ei si cat de mort, flasc si inapt e C. pe langa ei si asa mai departe. C. n-a zis nimic. A tacut pana cand F. si-a iesit din minti si, cand a simtit ca gluma se ingroasa, a pus capat isteriei paroxistice a femeii cu o afirmatie uluitoare pentru mica noastra psihopata.

- Eu il las pe Haruki Murakami sa mi-o bage-n fund in fiecare seara, nu sunt chiar asa in limba dupa tine...

El a iesit din viata ei pe usa apartamentului in care locuia F. Ea a iesit din scena prin balconul aceluiasi apartament de la etajul 7 al unui bloc cu 10 etaje din cartierul Berceni. Vladimir Nabokov nu a putut fi contactat pentru a descrie relatia lui cu decedata. Putem sa presupunem ca era una cat de poate de depravata, denaturata si profund anormala.

12 Comments:

Anonymous Anonim said...

e imposibil sa nu-ti placa posturile...exista dualitatea asta a ta care frapeaza oarecum...pe de o parte , un om cult, citit, care stie multe..pe de alta, o atitudine misoginista cu un umor negru ...e de prisos sa mai pomenesc de originalitate...sincer, te admir!

3:55 a.m.  
Blogger Vlad said...

uu, avem si admiratori anonimi :>

gg

9:05 a.m.  
Blogger Woland said...

nu pot decat sa fiu recunoscator pentru aprecieri :)

10:29 a.m.  
Anonymous Anonim said...

am ras la articolul asta, hehe.
nu pot sa-mi dau seama de ce

11:58 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Dumnezeule, ce mi-a plăcut! :D Şi cel anterior la fel. Foarte tare, băi.

1:04 p.m.  
Anonymous Anonim said...

You’re getting better and better at this. Bravo. As always, mi-a placut "the stream of consciousness", dar injectia asta cu botulina pseudo-obscena is just not my cup of coffee.
Dar, pe toti zeii, daca ai vrut sa testezi reactiile oamenilor, sa stii ca we don’t live in the fucking dark ages anymore (cu toate ca 3/4 din romani ar putea sa infirme questia asta). So, din moment ce za people that read you acknowledged you as a “un om cult, citit, care stie multe” (@anonim: sunt foarte curioasa de cand se exclud reciproc inteligenta cu misoginismul) ai putea sa adaugi si niste actual content. I believe in you, you can do it! ;P
Nice Saturday reading… cred ca ai fi putut face un threesome interesant cu Palahniuk, Pamuk si F. ;)

1:56 p.m.  
Blogger Woland said...

actual content, zici? e in lucru :)

3:08 p.m.  
Blogger oceania said...

nu cred ca a existat vreo relatie intre Nabokov si decedata. decedata depasise de mult varsta copilariei.

4:47 p.m.  
Blogger Woland said...

touché

10:37 p.m.  
Anonymous Anonim said...

ciudat sa mentionati pe Nabokov. Chiar aseara a fost "Lolita" pe TVR2 :)

10:31 a.m.  
Blogger muffin said...

ce-aveti ma cu Berceni? Moarte, dementi, cutite, Berceni, Mecca, Obregia...
offtopic ca de obicei :))

6:02 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Super. In sfarsit un om cult arata ca e doar om. Slabiciunile noastre ne fac viatza frumoasa.Dorinta pura.

1:44 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home