miercuri, aprilie 02, 2008

Boy meets Girl

Ca mai toate cuplurile contemporane, Maestrul si Margareta s-au cunoscut pe net. Maestrul era unul dintre bloggerii aia pretentiosi care scriu doar pentru ei, doar ce vor ei si doar ce considera ei ca merita scris, totul imbracat intr-o haina cvasi-literara cu iz fetid de tabloid. Margareta era una dintre acele bloggerite emotive, timide si sentimentale, care scria 50 de texte in 5 zile despre ultima ei relatie ratata, despre cat de porci sunt barbatii, despre cat de trista e ea si cat de mult plange, apoi un text pe luna in care isi proclama independenta, indiferenta fata de barbati si, una peste alta, isi contempla mandra imensitatea penisului imaginar pe care si-l construise. Apoi urma o alta relatie, un alt dezastru si ciclul se relua.

La drum de seara s-au agatat cei doi amorezi pe messenger, schimband metafore din doua odai obscure si dubios mirositoare aflate in capete opuse ale Bucurestiului. El, barbat parsiv, a invitat-o la un suc de consolare si s-a oferit sa fie umarul ei de lacrimi stergator. Ea, femeie hoata si intelectuala, s-a oferit sa testeze inca o data piata si sa mai bage inca o fisa in aparat, sperand ca de data asta va trage un viitor mire, iar nu un potential porc ca pana atunci, asa ca l-a invitat la plimbare. Si uite-asa Maestrul si Margareta s-au intamplat impreuna, s-au vazut o data, s-au vazut a doua oara, s-au dus la mare, s-au dus la munte, poate, cine stie, au facut si sex.

Maestrul, suflet sensibil si pios, s-a lasat transformat dintr-un copil stingher macinat de porniri artistice si creatoare, intr-un barbat adecvat situatiei, iubitor, tandru, care o tine de mana si o strange in brate cand dorm ei impreuna. Care nu sforaie, nu ragaie si nu trage basini. Un barbat asa cum sunt toti barbatii. In filme. Margareta, inima ranita si porumbita sentimentala aflata in cautarea amorului perfect, sublim, lacrimogen si delicios, s-a lasat transformata dintr-o feminista nedormita cu stomacul infasurat in jurul tiroidei de ura la adresa purtatorilor de izmene intr-o femeie-model, preocupata in egala masura de viitorul ei profesional si de prezentul ei emotional, care se imparte cu infinita dragoste materna intre serviciu (nu se zice “servici”, Margareto, fir-ar a dracului de gramatica!) si iubitul ei perfect. Perfect ca toti ceilalti dinainte.

Intrebarea care se naste, insa, n-are nicio legatura cu ce v-am povestit pana acum. Pe langa apetenta iesita din comun pentru lacrimi, suspine si servetele parfumate, ce credeti ca mai au in comun Maestrul si Margareta? Il au pe T. T., un ins aparte, care dupa ce a futut-o si-a lasat-o pe Margareta, satul de smiorcaieli, acum descopera ca declaratiile de iubire infinita si perfectiune paradisiaca pe care le-auzise la greu la vremea lui, au acum alt destinatar. Si lasand la o parte ca Maestrul e un fel de pielea pulii, pardon de expresie, pe langa T., deci mare fault la orgoliu pentru baiat, acesta din urma descopera, a cata oara, ca pana si cele mai cuminti, tandre si sentimentale femei au gena curvei la fel de prezenta ca toate celelalte. Si se hipertrofiaza de la vreme, cica.

Asa ca face T.? Ordine in lista de messenger, bineinteles.

18 Comments:

Blogger Mikidos said...

Jos palaria domnule. Din nou..

5:38 p.m.  
Blogger Vlad said...

esti rau :x creca oricum inca mai sangereaza de la ultimu' post, ala cu despartelile :d

10:27 a.m.  
Blogger oceania said...

Bulgakov, in marea lui marinimie, face ca Maestrul sa fie salvat de diavol prin intermediul Margaretei. La final Maestrul si Margareta primesc linistea dorita, fiind lasati intr-un spatiu intermediar, un purgatoriu fara timp si lipsit de tulburari. Tu insa, il lasi pe T., acest frustrat, sa putrezeasca in iad.

11:40 a.m.  
Blogger Woland said...

'ei, hai, aici nu facem recenzii de carti', zise Woland.

3:17 p.m.  
Blogger oceania said...

bineinteles ca nu facem recenzie de carte in doua fraze si nici pe tine nu te compar cu Bulgakov:). accentul interventiei mele cadea pe frustrarea lui T.

4:22 p.m.  
Blogger Woland said...

e frustratul meu si fac ce vreau cu el =))

7:25 p.m.  
Anonymous Anonim said...

imi place cum unii nu se lipsesc de nici o ocazie sa-si arate cultura prea bogata. oceania, sa fim seriosi, was that neccesary?
TITS OR GTFO

9:06 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Am ras la ultima fraza :)

9:53 p.m.  
Blogger monsoux said...

scriitura bate realitatea. Realitatea kinda sucks :)

9:32 a.m.  
Blogger oceania said...

Viorel, a-l aminti pe Bulgakov in doua fraze nu inseamna "cultura prea bogata", inseamna doar ca mi-am luat bacul cu o nota respectabila.

9:50 a.m.  
Blogger Woland said...

duelul acesta al orgoliilor imi starneste un amuzament infinit. in note la bac sa ne luptam, in salarii sa ne duelam, in sosete sa ne mirosim.

textul asta n-are nicio alta legatura cu Bulgakov in afara de numele personajelor si, eventual, de cel al autorului.

11:29 a.m.  
Blogger Anda said...

Sunt absolut convinsa acum ca peste anumite chestii (oameni, carti, filme, muzici, scrieri etc) dai exact atunci cand trebuie. In ceea ce am resit sa citesc la tine am gasit exact ce doream -punctul de vedere opus, pe care doar il intuiam. Si a contat. Bine spus, excelent scris. Domnule, ma inclin (pe ici pe colo am cascat si gura)!

P.S. Da, da, voiam sa fiu Andreea Esca, i-am urat pe toti cei care mi-au stricat povestea de corazon, am dat vina pe ei ca nu m-au inteles si i-am barfit cu prietenele (desi la primul semn as fi fost inapoi in limba), mi-am facut blogul ca sa infierez sau sa imi plang de mila (in 50 de texte scrise in 5 zile) si, dincolo de contemplativa care ma cred, ramane gena de curva. Destul...Intre timp am mai crescut.

Astept sa te mai citesc. Ce ziceai despre cei care isi doresc sa fie normali? :)

6:02 p.m.  
Blogger Woland said...

wow. sunt magulit si iti multumesc pentru aprecieri. normalitatea e supra-apreciata :)

10:35 p.m.  
Blogger My Chemical Miruna said...

Foarte tare nenea care a scris asta!Tine-o tot asa...Eu cred ca in fiecare dintre noi exista cate un Maestru si o Margareta...pentru a verifiCA CAutati in almanahe...

4:39 p.m.  
Blogger hedonist_angst said...

This one brushes with greatness. :)
I might return here.. Cand o sa mai am timp. Mi-a facut mare placere sa iti citesc cele 2 artiole

12:56 a.m.  
Blogger o picătură said...

parţial, ăsta este postul pe care trebuia să-l fi scris eu. sigur n-aş fi făcut-o la fel de bine, de aceea îmi exprim bucuria că ai făcut-o tu mult mai bine.

8:12 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Cred ca la Margareta te-ai inspirat din cartea cu idoli ai blogisferei...:))

12:51 a.m.  
Anonymous Anonim said...

blogosferei..ofcourse!

12:52 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home