vineri, iunie 13, 2008

Reflexe

“Eh, lasa ca mi-am inselat si eu iubitul de cateva ori.”, mi-a zis G. pe un ton complice. “De multe ori?”. “Intr-un weekend in club, intr-un weekend la mare, intr-o saptamana cand a fost el plecat nu-stiu-unde, in alta saptamana cand am fost eu plecata nu-stiu-unde, la balul bobocilor, la balul absolventilor, la ziua unei prietene, cu un tip care m-a agatat pe peron la metrou etc. etc. etc.”, povesteste pe un ton plictisit, cu vagile poticneli inerente oricarei aduceri-aminte. “Si ti-ai tras-o cu toti astia?”, zic in timp ce se activeaza puritanul grabit sa judece din mine. “Ah, nuuuuu, Doamne fereste! Da’ ce fel de fata crezi ca sunt?!”.

Si aici se rupe filmul. Oricat as fi de tentat sa judec si sa lipesc o eticheta mare de tot pe care sa scrie la fel de mare de tot “CURVA” direct intre ochi, stau si ma gandesc de ce suntem atat de prosti, in general. De ce sa nu si-o traga cu fiecare dintre ei daca i-a placut de el si l-a dorit? De ce sa nu si-o traga cu oricine vrea ea, oricand vrea ea, de oricate ori vrea ea? De zece ori pe zi cu zece barbati diferiti. Sex la greu, frate, daca asta te implineste, daca asta iti doresti, daca asta te face un om mai bun. De ce sa mai avem reflexe de genul “drept cine ma iei?” sau “ce-o sa zica lumea?” cand, de fapt, fiecare dintre noi la el acasa se mandreste cu faptul ca-l doare la basca de ce zice lumea. Vezi-Doamne.

Deja marketingul ne invata sa dorim dorintele altora, religia sa credem credintele altora, televizorul sa gandim gandurile altora. De ce sa ne-o facem cu mana noastra si sa ne fortam sa simtim sentimentele altora? E absurd ca G. sa dea raspunsuri de genul asta, sa gandeasca si sa simta asa inca dinainte de a verifica la vulva care-i adevarul. De ce sa te abtii cand iti tremura clitorisul dupa un barbat, cand ti se ridica parul pe ceafa daca se uita mai piezis la tine, cand clipesti de 800 de ori pe secunda cand te saluta? Ca asa zice lumea, sa stai numai cu unul, chit ca tu visezi o alta mana pe sanul stang, un alt genunchi intre coapse, un alt penis in cerul gurii?

O fi normal sa-mi mai scurtez eu din degete ca sa incap in patul lui Procust doar de gura lumii? Sau o fi mai normal sa am trei femei, in loc sa fac dragoste cu una si sa ma masturbez gandindu-ma la celelalte doua? Cica nu poti sa iubesti decat o femeie, respectiv un barbat. Ba pot sa iubesc cinci, zece, douazeci, pot sa va iubesc pe toate, dati-va dracului de curve! Pentru ca asa simt eu, pentru ca fiecare dintre voi are ceva misto, pentru ca fiecare dintre voi imi incalzeste alta parte din suflet intr-un alt mod. Si nu vreau nici macar s-aud de societatea care imi interzice sa fiu complet, care ma obliga sa fiu jumatatea unui intreg, cand as putea la fel de bine sa fiu sfertul sau optimea. Dupa cum nici nu vreau s-aud de manifestarea egoismului suprem – gelozia.

Si totusi traiesc intr-un paradox. N-am inselat niciodata nicio femeie.

joi, iunie 05, 2008

Letter to my unborn son

Fiului meu,


Inca nu te-ai nascut, nu esti nici macar pe drum sau planificat, dar deja te urasc. Te urasc pentru ca mi-am dorit o fetita. Te urasc pentru ca toti cretinii in frunte cu ma-ta mi-au zis “nu conteaza ce e, sanatos sa fie!”. Te urasc pentru toate noptile albe care ma asteapta din cauza ta. Te urasc pentru ca n-o sa mai stiu si n-o sa mai vreau sa stiu nimic in afara de tine. Te urasc pentru ca o sa fii centrul de 3 kile jumate al unui univers. Al universului meu. Ce gluma sinistra. Te urasc pentru ca toata lumea o sa ne compare si, inevitabil, tu o sa castigi intotdeauna. Te urasc pentru ca ma-ta o sa prefere sa-ti spele tie puta in loc sa faca sex cu mine. Te urasc pentru ca tu vei fi sfarsitul vietii mele sexuale si sociale.

Cel mai mult te urasc pentru ca ai sa cresti si ai sa faci tot ce eu n-am putut sau n-am stiut sa fac la vremea mea. O sa stii sa te faci iubit de lume, dar o sa si realizezi tot ce iti doresti si te urasc pentru asta. O sa cada femeile ca mustele in preajma ta, o sa fii frumos si destept si mai ales perfect si tot ce n-am fost eu vreodata. Si, evident, te urasc pentru asta. O sa fii sinteza celor mai bune parti din mine si n-o sa imprumuti niciunul din infinitele mele defecte. Te urasc pentru ca nu doar eu voi observa asta, ci toata lumea care te va cunoaste va intelege din prima clipa ca esti mai bun decat mine. Te urasc pentru ca nimeni nu va fi niciodata mai bun decat mine, cu exceptia ta.

Te urasc pentru ca imi vei lua premiul de sub nas si fotoliul de sub cur, pentru ca din cauza ta voi fi incapabil sa mai gandesc la singular. Te urasc pentru ca toate sarbatorile si petrecerile vor fi ale tale. Te urasc pentru ca va trebui sa ma gandesc mai intai la curul tau atunci cand vreau sa-mi cumpar ceva, pentru ca va trebui sa-mi rup de la gura pentru tine. Te urasc pentru ca tu vei manca primul din ciocolata si ultima bomboana din cutie ti se va cuveni tot tie. Te urasc pentru va trebui sa pun bani deoparte pentru educatia ta, de parca n-as mai avea alta grija.

Te urasc pentru ca, in ciuda tuturor acestor chestii, si tu o sa ma urasti pe mine. Te urasc pentru ca n-o sa stiu niciodata sa-ti arat cat de mult te iubesc. Te urasc pentru ca o sa ma stanjenesti, o sa fiu timid in prezenta ta, o sa fiu asa cum n-am fost niciodata cu nimeni. Te urasc pentru ca n-o sa pot niciodata sa-ti spun “nu”, te urasc pentru ca o sa fiu mic-mititel pe langa tine. Te urasc pentru ca nu vei intelege niciodata ca am toate motivele sa te urasc si o sa vezi in mine un tata denaturat demn de dispret. Te urasc pentru ca stiu ca n-o sa pot sa fiu un tata asa cum iti doresti.Te urasc pentru ca o s-o montezi pe ma-ta impotriva mea. Te urasc pentru ca n-o sa-mi spui ca te-ai apucat de fumat sau ca ai futut-o in cur pe colega ta de banca. Te urasc pentru ca n-o sa ai niciodata incredere in mine, o sa ma minti si-o sa ma futi pe psihic, o sa ne certam si o sa ne uram unul pe altul si mai mult. Te urasc pentru ca o sa-ti reclami independenta si te urasc pentru ca va veni si ziua in care nu vei mai avea tu nevoie de mine, ci eu de tine. Te urasc pentru ca o sa fiu batran si senil si o sa-ti cer un pahar cu apa. Te urasc pentru ca n-o sa stiu niciodata daca ai scuipat sau nu in el.

Te urasc pentru ca mi te doresc prea mult, desi stiu ca se vor intampla toate astea. Asa ca hai mai bine sa ne impacam de-acum.


Cu drag,
Tata

duminică, iunie 01, 2008

Electorala

Ma tot intreb de ce chestiile socate sunt cele care vand, chiar daca sunt ridicole, absurde sau de-a dreptul imbecile? De ce isteria, flegma sau scandalul fac, de exemplu, trafic pe bloguri.

Moarte homosexualilor! E suficient sa scrii ceva de genul si sa vorbesti serios ca sa primesti 30 de comentarii in care esti injurat, 20 in care esti facut politicos "dobitoc" si esti invitat sa-ti scoti capul din cur, inca 30 in care diversi anonimi ii injura la randul lor pe cei care te-au injurat si se declara ultimii crestini adevarati din Romania si asa mai departe. Moarte jidanilor si tiganilor! Ajungi la stiri, minoritatile respective iau foc, primesti mail-uri de la CNCD si, evident, pletora de comentarii obscene, care impotriva ta, care de partea ta si impotriva detractorilor tai. Jos Basescu! Apar deja hoardele de trolli de stanga, mari admiratori ai conceptului de protectie sociala si vorbitori de 6 limbi straine care o sa-ti explice ce destept esti ca esti impotriva celui care nu face nimic pentru saracii patriei si care dinamiteaza politica externa a Romaniei, iar in urma lor alte sute de isterici care urla dupa normalitate, dupa o clasa politica primenita si dupa incetarea hotiei, venerandu-l pe Mesia Traian.

Apetitul unui popor isteric pentru senzational e deja legenda. Ce nu inteleg e cum se face ca aceasta pofta insatiabila a depasit nivelul tabloidelor de taraba si a patruns in spatiul virtual despre care, pana recent, aveam impresia ca e vag elitist si ca tinde sa marginalizeze rebuturile.

Oricum, in concluzie, pacat ca PNL-ul a luat-o in gura in alegeri, dar ce bine ca unchiu' Ludovic cel mincinos si alcoolist ne-a lasat in pace.